Am avut o relatie cu un cetatan italian din care avem un copil. In urma neintelegerilor ne-am separat.Eu mi-am luat alta gazda unde am plecat cu copilul de 4 luni.Nu i-am zis unde ma duc pentru a-mi proteja fetita, familia si pe mine. I-am zis avocatului sau, ca eu ma duc cu fetita intr-un loc public si il las s-o vada de cite ori va fi necesar pina la proces, unde ne va fi stabilit un program strict de vizita. Pe data de 3.04.2013 m-a sunat avocatul lui si mi-o zis sa fiu cu copilul la ora 16-00 intr-o cafenea din oras. Mentionez ca-s studenta si pe parcursul orelor statea mama mea cu fetita. M-am prezentat cu copilul la ora stabilita. Acolo erau si parintii lui intr-o parte , si-n alta era el cu avocatul. M-am apropiat si i-am dat fetita in brate tatalui ei, el mi-o zis ca se da s-o vada si parintii lui. In acelasi timp, avocatul m-a chemat la masa sa-mi arate nu stiu ce proces verbal. Nu a durat nici 2 minute, ca eu cind m-am intors , ei fugisera cu fetita mea numai de 4 luni. Am alertat politia, am inceput sa pling, avocatul s-a facut ca nu stie unde-s ei si asa s-au inceput problemele. Peste tot mi se spune, ca-i tatal copilului si sa asteptam hotarirea instantei de judecata.Sa am rabdare si liniste pina atunci. Cum pot avea eu liniste cind copilul meu de atitea zile nu-i cu mine, ca era inca dependent de laptele de la sin.Unde-i dreptatea in lumea asta, sa i se incalce copilului dreptul de a sta la sinul mamei la o asa virsta frageda? Cei de la protectia copilului au fost la el si au zis ca copilul este bine ingrijit de mama lui( bunica paterna) si ca are conditii bune. Dar poate oare un copil de 4 luni sa decida ca acolo ii este bine? Ei ma ameninta ca ma distrug, ca-mi iau copilul si-l duc in Italia si n-o sa-l mai vad, dar avocatul lor imi zice ca de ce eu nu vreau sa le dau o procura sa ia fetita in Italia numai s-o boteze si mi-o aduc inapoi. Eu ii stiu pe acesti oameni , de asta am fugit de acolo si am venit in Romania sa nasc, si la ce folos, ca nimeni nu ma ajuta.Pentru Dosarul depus cu Ordonanta presedentiala nu s-a stabilit termenul inca.E ceva de groaza. Ei se lauda ca au bani si-i cumpara pe toti din Romania, asta sa fie cauza de mi se inchid asa usile, peste tot? E oare o problema ca is studenta si am o fetita? Ea era motivatia mea de a merge mai departe dupa calvarul care l-am trecut cu acesti oameni. Sfatuiti-ma ce sa mai fac, unde sa ma mai adresez ca sa-mi pot recupera fetita?
Doamna, aveti nevoie de martori. Trebuie sa mergeti la el, la apartament, dar insotita de 2-3 martori, pot fi si parintii dvs. dar si colegi de facultate sau angajati pentru cateva ore un bodyguard, care sa va insoteasca si sa fie si martor.
Cu frica nu rezolvati nimic. Cand mergeti acolo, filmati cu camera ascunsa si inregistrati convorbirea. Timpul curge in defavoarea dvs.
Da, recomandarea este foarte buna insa el nu cred ca o sa fie de acord sa intre la el in casa atatea persoane.
Si o clienta a mea a procedat tot la fel, procedand la inregistrari audio si video deoarece nu reuseam sa dovedesc anumite aspecte de fapt mai ales ca toate acestea se intampla in alta tara si martorii din strainatate nu ar veni in Romania sa fie audiati.
Merg foarte greu aceste procese deoarece instantele se tem sa le judece...dupa parerea mea.
Domnule avocat, se intampla in Romania. Tatal copilului este cetatean italian, dar ei sunt aici, in tara.
Nici o autoritate nu intervine. Este strigator la cer ca DGASPC-ul sa ridice din umeri si sa spuna ca pruncul e bine ingrijit de bunica paterna! Hotarat, acesti birocrati nu si-au facut datoria, ei trebuie sa urmareasca interesul major al copilului, ori se stie ca laptele matern este cel mai mare dar dat de Dumnezeu nou nascutilor. Mama a scris si la forul tutelar al DGASPC-ului, vedeti o postare anterioara si acolo i-au raspuns sa decida instanta?! Instanta va decide cand copilul va fi la gradinita, crescut de bunica italianca!
In tara poate sa obtina o hotarare pe cale ardonantei presedintiale si sa o puna in executare.
Daca era in strainatate copilul era extrem de complicat.
Nu o poate ajuta nimeni fara hotarare judecatoreasca deoarece se considera ca parintii au drepturi egale insa la varsta copilului nu imi pare in regula sa fie asa...
Dar...asa este legea si legea nu distinge dupa varsta...
Doamna, scrieti pe Luju, dati un mail direct lui Razvan Savaliuc, asezati-va cu arme si bagaje in fata casei in care este tinut copilul dvs, scrieti despre asta Oanei Stancu la Antena 3 si informati despre protestul dvs!!! Deschideti o pagina de facebook, spuneti-ne-o si vom posta si noi. Nerusinatii care fac dreptate in Romania se tem doar de presa si de lucrurile facute public. In Romania mamele sunt batjocorite impreuna cu copiii lor de la intrarea in vigoare a N.C.C.