Am avut o relatie cu un cetatan italian din care avem un copil. In urma neintelegerilor ne-am separat.Eu mi-am luat alta gazda unde am plecat cu copilul de 4 luni.Nu i-am zis unde ma duc pentru a-mi proteja fetita, familia si pe mine. I-am zis avocatului sau, ca eu ma duc cu fetita intr-un loc public si il las s-o vada de cite ori va fi necesar pina la proces, unde ne va fi stabilit un program strict de vizita. Pe data de 3.04.2013 m-a sunat avocatul lui si mi-o zis sa fiu cu copilul la ora 16-00 intr-o cafenea din oras. Mentionez ca-s studenta si pe parcursul orelor statea mama mea cu fetita. M-am prezentat cu copilul la ora stabilita. Acolo erau si parintii lui intr-o parte , si-n alta era el cu avocatul. M-am apropiat si i-am dat fetita in brate tatalui ei, el mi-o zis ca se da s-o vada si parintii lui. In acelasi timp, avocatul m-a chemat la masa sa-mi arate nu stiu ce proces verbal. Nu a durat nici 2 minute, ca eu cind m-am intors , ei fugisera cu fetita mea numai de 4 luni. Am alertat politia, am inceput sa pling, avocatul s-a facut ca nu stie unde-s ei si asa s-au inceput problemele. Peste tot mi se spune, ca-i tatal copilului si sa asteptam hotarirea instantei de judecata.Sa am rabdare si liniste pina atunci. Cum pot avea eu liniste cind copilul meu de atitea zile nu-i cu mine, ca era inca dependent de laptele de la sin.Unde-i dreptatea in lumea asta, sa i se incalce copilului dreptul de a sta la sinul mamei la o asa virsta frageda? Cei de la protectia copilului au fost la el si au zis ca copilul este bine ingrijit de mama lui( bunica paterna) si ca are conditii bune. Dar poate oare un copil de 4 luni sa decida ca acolo ii este bine? Ei ma ameninta ca ma distrug, ca-mi iau copilul si-l duc in Italia si n-o sa-l mai vad, dar avocatul lor imi zice ca de ce eu nu vreau sa le dau o procura sa ia fetita in Italia numai s-o boteze si mi-o aduc inapoi. Eu ii stiu pe acesti oameni , de asta am fugit de acolo si am venit in Romania sa nasc, si la ce folos, ca nimeni nu ma ajuta.Pentru Dosarul depus cu Ordonanta presedentiala nu s-a stabilit termenul inca.E ceva de groaza. Ei se lauda ca au bani si-i cumpara pe toti din Romania, asta sa fie cauza de mi se inchid asa usile, peste tot? E oare o problema ca is studenta si am o fetita? Ea era motivatia mea de a merge mai departe dupa calvarul care l-am trecut cu acesti oameni. Sfatuiti-ma ce sa mai fac, unde sa ma mai adresez ca sa-mi pot recupera fetita?
Dar cine poate sa-mi raspunda, care e termenul de rezolvare a dosarului cu Ordonanta presedentiala? E depus din data de 04.04.2013 si inca nu-i stabilit termenul de judecata. Va multumesc la toti pentru raspunsuri. ma mai incarc cu rabdare sa astept Procesul si pe urma o sa vad ce se rezolva. .
Daca se stabileste domiciliul copilului la el la gazda, ar putea sa-mi duca copilul in Italia fara acordul meu? Ordonanta presedentiala in cazul meu e luata ca un dosar simplu, nu se tine cont de urgenta rezolvarii , dupa cum vad eu. Interesul superior al copilului va fi bunica paterna...
Fara acordul dvs sau o hotarare a instantei care sa ii permita acest lucru, copilul nu va putea iesi din tara.
Am senzatia dupa cum descrieti dosarul dvs ca tatal va obtine incuviintare pt a pleca cu copilul in Italia, copilul avand dreptul sa cunoasca mediul din care privine tatal, alte rude ale lui etc. N-o sa puteti dovedi ca n-are vreun gand sa mai vina si inapoi cu copilul.
Din pacate POATE sa scoata copilul din tara si fara acordul dvs. Informati in scris asupra situatiei si Ambasada Italiei. Copilul poate fi scos din tara, deoarece, prin nastere, a dobandit si cetatenie italiana. In situatia in care tatal, cere emiterea unei foi de calatorie (atentie NU pasaport!) Ambasadei Italiei, conform legii italiene, acest act este eliberat si fara consimtamantul dvs. De ce? Pentru ca se considera a fi o repatriere a oricarui cetatean italian in tara sa de origina. Foaia de calatorie are o valabilitate restransa (5 zile) si in baza ei copilul se poate deplasa exclusiv in Italia. Odata ajuns acolo, in baza certificatului de nastere (anterior tradus si transcris din Romania, in baza vreunui duplicat de care habar nu aveti eventual ca l-a scos) tatal stabileste domiciliul copilului in Italia prin intermediul instantei de acolo.
Notificati Ambasada Italiei prin agent procedural asupra situatiei si existentei unui proces in Romania, cu speranta, ca acestia nu vor emite foaia de calatorie.
Mergeti la registratura instantei, unde ati depusO.P., aflati de ce nu s-a acordat inca termen, desi termenul se acorda la momentul depunerii actiunii, faceti o cerere de urgentare, eventual depuneti inca odata o O.P. motivata de situatie si de interesul superior al copilului.
La trecerea frontierei romanesti, daca tatal prezinta ptr el si ptr copil documente de calatorie emise de un alt stat (Italia) nimeni nu-i va cere acordul dvs, deoarece nu scrie pe fruntea copilului ca el este SI cetatean roman.
Daca copilul nu a fost inca scos din tara, trimiteti aceiasi notificare la TOATE punctele de frontiera romanesti, atasand copie dupa certificatul de nastere al copilului si certificat de grefa de la instanta ca aveti proces pe rol.
Anuntati presa!
Eu tot is de acord ca copilul sa-si cunoasca rudele si mediul din care provine tatal lui, dar copilul are de abea 6 luni, nu-i normal ca el sa fie linga mama la virsta asta? De asta am venit in Romania sa-l nasc , sa nu poata sa speculeze ei ca copilul e cetatean italian. O sa creasca si o sa aleaga singur ce doreste. Copilul are pasaport romanesc si e la mine, poate sa-i faca altul fara acordul meu? Nu mai inteleg nimic...Atunci nu-i mai trebuie mama, daca poate sa faca ce vrea el cu copilul. Am avut o sarcina foarte dificila, am nascut greu, am trecut prin niste momente de nedescris in aceasta perioada si tatal n-a avut nici un stres...cum a stat sub tutela parintilor lui, asa si sta si in continuare, si acuma el poate sa decida ce vrea cu copilul meu, ca am fost proasta si iam dat numele lui.?. Atunci nu inteleg de ce is judecate femeile care isi lasa copiii? Care e diferenta dintre mine si ele? Toti ma sfatue sa stau calma, sa nu fac vre-un pas gresit, sa procedez strict legal , ca numai asa voi reusi si acuma la ce am ajuns? Ca Judecatoria n-a luat absolut in vedere , ca copilul a fost luat de linga mama la virsta de 4 luni,ca i s-a intrerupt alaptarea la sin, ca copilul sufera indiferent ca bunica paterna il ingijeste bine...Nu mai inteleg nimic in legile acestea , care is pusi toti pe un cintar, indiferent de situatie. Care au bani multi si pot spune minciuni fara sa clipeasca , acestea reusesc ....