avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copil recunoscut de tata dar nu este de gasit
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copil recunoscut de tata dar nu este de gasit

Sunt romanca dar locuiesc in strainatate . Am m facut un copil cu un cetatean roman care a recunoscut copilul la nastere si i-am facut certificat de nastere in strainatate . Acum nu mai sunt impreuna cu fostul concubin care m-a parasit si este de negasit . In aceste conditii eu vreau sa vin in romania sa-i fac copilului certificat de nastere romanesc cum procedez daca el nu este ?. Va multumesc anticipat ,o zi calduroasa si insorita .
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:43, 15 Aprilie 2013
primul pas este sa va adresati politiei cu sesizare ca acest domn a disparut. este bine sa spuneti ca a disparut pur si simplu nu ca a fugit. in felul acesta alertati politia, poate sa fi fost omorat. expuneti politiei dorinta de a veni in tara pt certif de nastere, ei sigur ca pot rezolva situatia dvs
Dar o alta cale de urmat nu este ?... adica pur si simplu mu pot sa fac certificat copilului fara sa alertez politia odata ce nu sunt casatorita cu el? eu vreau sa vin in romania acasa si sa fac acte copilului declarand ca sunt singura . Cred ca nu m-am exprimat eu bine nu ca nu ar fi de gasit dar el nu s-ar intoarce in romania niciodata si eu nu pot sa-l fortez si atunci vreau sa rezolv singura fara el si fara politie intrucat nu este cazul consider eu fie-m iertat .
Nu trebuie sa se intoarca in Romania ci sa mearga cu dvs. la ambasada sau consulat sa-i faceti acte copilului. Acum daca v-ati incurcat ramane asa, e tatal copilului in acte si nu puteti sterge asta mai mult si depindeti de el pentru moment.Mergeti la ambasada, sau consulat solicitati transcrierea certificatului italian in romana, dupa care solicitati un titlu de calatorie pentru copil pentru a veni in Romania. Puneti tatal sa dea o declaratie la ambasada, consulat sau notar din Italia cu Apostila de la Haga prin care declara ca este de acord ca minorul sa va fie incredintat dvs. spre crestere si educare si domiciliul sau sa fie la dvs. si odata ajunsa acasa solicitati la judecatoria de la locul dvs. de domiciliu, instantei de tutela incredintarea copilului catre dvs. Dupa obtinerea sentintei de incredintare de la aut. romane, odata ramasa definitiva si irevocabila, puteti calatori cu minorul fara acordul tatalui.
daca nu vrea sa mearga, eu nu pot rezolva in tara fara el caci nu sunt casatorita ,in baza certificatului de nastere obtinut in strainatate . Acuma ma refer srtict in romania daca se poate face certificatul fara el in baza celui din strainatate . Va multumesc ptr. intelegere !
Da, puteti veni in tara, daca obtineti de la ambasada sau consulat titlul de calatorie pentru copil, numai ca ajunsa in tara vi se vor cere certificatul de nastere si buletinul tatalui, intrucat acesta figureaza in certificatul de nastere din Italia. Nu trebuie sa fie prezent tatal in Romania la starea civila in schimb aveti nevoie de actele sale. Solicitati actele de la tata in original, dupa care i le trimiteti prin corespondenta ori cu ajutorul autocarelor care fac curse de Italia.
Art. 74 HOTÃRÂRE nr. 64 din 26 ianuarie 2011 pentru aprobarea
Metodologiei cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de
stare civilă
(1)Cererea de transcriere este însoţită de certificatul sau extrasul de stare civilă eliberat de
autorităţile străine, în original, fotocopie şi traducere legalizată, precum şi, după caz, de
următoarele documente:
a)fotocopii ale certificatelor de naştere şi de căsătorie, fotocopii ale actului de identitate sau
paşaportului, după caz;
c)declaraţie din partea părintelui care solicită transcrierea certificatului de naştere al copilului,
potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 34, în cazul în care părinţii acestuia au domicilii diferite;
d)declaraţie din partea titularului actului ori a reprezentantului legal că nu mai există un alt act
transcris/înscris sau reconstituit, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 35.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere si pasaport pentru copil lidia35 lidia35 Buna as dori si io eu sa stiu exact ce acte imi trebuie pt certificatul de nastere,pasaport la un copil nascut aici si daca e nevoiede ambii parinti la ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania sofiamaria sofiamaria Buna, va rog cine ma poate ajuta sa imi spuna ce formalitati trebuie facute pt obtinerea unui certificat de nastere a unui copil nascut in spania dar parintii ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)