avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... RESTANTIER INTRETINERE- Dosar complet chemare in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

RESTANTIER INTRETINERE- Dosar complet chemare in judecata

Buna ziua,

Am luat decizia ca eu(presedintele blocului) sa ma ocup de procedurile legale pentru recuperarea unor datorii la intretinere, este prima data cand facem asta fara un avocat si as avea nevoie de sfatul dvs, cei care ati trecut prin aceste proceduri:

Ce punem in dosarul pt instanta:
1 Avem decizia comitetului executiv de actionare in instanta a restantierilor x,y,z... Este nevoie si de hotararea adunarii generale?

2 Atasam listele de plata de cand au inceput restantele(original? copie?)

3. Trebuie copii dupa facturile furnizorilor ?

4. Incheierea judecatoreasca si codul fiscal al asociatiei de proprietari

5 Cerere de chemare in judecata... motivare... (vor fi completate de o persoana cu studii juridice)

Mai trebuie ceva?

Mii de multumiri:worthy:
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
andreistan, utilizator
Depuneti in doua exeplare iar pe al treilea exemplar va scrie la registratura numarul de inregistrare si-l pastrati.
multumesc.
Buna ziua la noi sunt niste restantieri iar presedintele spune ca dureaza pana la trei ani pana se judeca dosarul deoarece trebuiesc urmati niste pasi , anuntare restantier , avertisment , etc . Puteti sa-mi spuneti care sunt pasii si daca intradevar dureaza asa mult ? Multumesc ,
Presedintele are dreptate ca dureaza mult pana se obtine o decizie in instanta dar mai important este ca presedintele sa initieze actiunea. Dupa inregistrarea cererii de chemare in judecat a restantierului instanta trimite citatie rtestantierului si este posibil ca acesta sa vina la asociatie sa plateasca imediat sau esalonat.
Repet, important este sa se actioneze fara prejudecati, fara teama de justitie, de lege, de birocratie. Actionati!
Adriantot a scris:

restantierul a venit la asociatie si-a achitat intreaga suma ori si-a luat un angajament scris si-am esalonat debitele...

Buna ziua!
Ma scuzati ca intervin in discutie. Esalonarea debitelor s-a facut cu un angajament de plata, banuiesc, semnat intre asociatie si restantier.
Cum ati procedat la aceasta esalonare? Ati facut un calcul ca la data de ... restantierul are de plata ... si ca trebuie sa plateasca conform desfasuratorului, plus "facturile" curente ulterioare angajamentului.
Daca angajamentul este facut pe 12 luni, sa zicem, ati mai aplicat penalitatile asociatiei la debitele din angajament? Sau ati impartit suma restanta in 12 si ati repartizat-o pe luni?

Alte discuții în legătură

Rau platnici buzaianuargi buzaianuargi buna ziua,avem la noi in bloc un rau platnic are 200 mil. nu aplatit de 10 ani ,acum 5 ani s-a schimbat administratorul acesta din urma nu a putut sa-l dea in ... (vezi toată discuția)
Mediere sau actionare in instanta restantier? mihaela6202 mihaela6202 Avem restantieri in bloc, cu sume mai mari sau mai mici de plata, dar mai vechi de 90 zile. Ce sanse de reusita sunt in caz de mediere in comparatie cu ... (vezi toată discuția)
Oprirea apei la asociatia de proprietari lenny lenny Buna, In blocul in care stam sunt foarte multi restantieri si am primit deja a doua notificare ca se va taia apa la tot blocul daca nu se recupereaza ... (vezi toată discuția)