avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim si obligatia firmelor de a-l acorda
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim si obligatia firmelor de a-l acorda

buna ziua
as dori sa stiu daca este obligatoriu pentru orice firma privata sau de stat sa asigure salariul minim pe economie?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:31, 18 Aprilie 2013
Pai are potentialul de a cere orice,, doar ca legea nu il obliga pe angajator sa-i ofere acel pachet salarial minim. Evident, mi-as fi dorit sa fie asa...Totusi, normele in vigoare ofera angajatorului inca un mijloc prin care poate evita plata chiar si acestui salariu minim nociv de 750 Ron. Te angajeaza cu jumatate de norma dar stabileste cu angajatul ca va munci norma intreaga. Poate acesta din urma refuza un venit mai mult decat necesar in conditiile economice actuale? Ceea ce a expus utilizatorul freeelis trebuie luat in considerare ca o masura normala de sorginte sociala pentru a evita plata unor remuneratii mai mici chiar si decat aceasta suma mica :)
:offtopic:

Scriu ca este offtopic , pentru a va spune ca acum cateva secunde am fost martorul unei astfel de negocieri ...c.i.m. incheiat pentru 2 zile , timp partial , s-a ajuns la un salariu de 1000 lei ... deci se poate.:)
:offtopic: tot offtopic...tocmai am pierdut dreptul la somaj datorita acelui contract de munca injumatatit :(...nu am acumulat in ultimii doi ani 1 an de munca efectiv cu norma intreaga. Evident ca se poate, dar nu trezeste o obligatie angajatorului...ce zi proasta am avut :( un maldar de acte si cateva zile in minus...timp pierdut si lipsa somaj...pfffuuuu...
Nu inteleg cum ati pierdut somajul ?????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu andreeastef andreeastef buna seara,va rog frumos sa-mi spuneti cat reprezenta o ora de munca inainte de ultima majorare.multumesc (vezi toată discuția)
Salariu minim net pe economie ContSters290705 ContSters290705 cat este salariu minim net pe economie entru o persoana cu norma intreaga 48 ore /saptamana fara deductibiliati gen copii sau pers aflate in ... (vezi toată discuția)
Salariul de bazã minim brut pe þarã garantat în platã în perioada iulie–decembrie este 850 lei lunar trandafir2 trandafir2 Conform http://static.anaf.ro/static/10/Vrancea/Cote-contrib-soc-2013.pdf VII. Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată - în luna ... (vezi toată discuția)