sunt functionar public in cadrul unei primarii, iar de curand am fost numita de primar ca membru in comisia de disciplina. La prima convocare am si fost ales presedinte.
In comisie se dezbate abaterea unui coleg a carui mama imi este colega de birou. Situatia este destul de neplacuta si as dori sa-mi dau demisia (lucru pe care l-au facut pe rand mai multi colegi).
intrebarea mea este daca pot demisiona si care este procedura.
Conf art 14 alin 1 lit d HG 1344/2007 membrii şi secretarul comisiei de disciplină se află în conflict de interese dacă se află în relaţii de prietenie sau duşmănie cu funcţionarul public a cărui faptă este sesizată ca abatere disciplinară.
Conf art 14 alin 3-4 HG 1344/2007 la prima şedinţă a comisiei de disciplină pentru analizarea oricărei sesizări adresate acesteia, membrii şi secretarul comisiei de disciplină au obligaţia de a depune o declaraţie pe propria răspundere că nu se află în niciunul dintre cazurile prevăzute la alin. (1). În situaţia în care conflictul de interese intervine pe parcursul procedurii disciplinare, membrii şi secretarul comisiei au obligaţia de a actualiza declaraţia prevăzută la alin. (3) şi de a solicita suspendarea mandatului în condiţiile prevăzute la art. 13 alin. (1) lit. f).
Deci daca depuneti o declaratie in care mentionati ca sunteti in relatie de prietenie cu functionarul care face obiectul cercetarii comisiei de disciplina veti fi suspendata din comisie, iar in locul dvs va fi numit membrul supleant.
Conf art 15 alin 1 lit g HG 1344/2007 Mandatul de membru al comisiei de disciplină încetează la data solicitată de funcţionarul public, prin cerere scrisă motivată, cu privire la renunţarea la calitatea de membru în comisia de disciplină.
În caz de încetare a mandatului unui membru al comisiei de disciplină, se numeşte ca membru titular membrul supleant corespunzător şi se demarează procedura pentru desemnarea unui alt membru supleant.
Fiind un act unilateral, cererea dvs de renuntare la calitatea de membru al comisiei de disciplina nu trebuie acceptata. Numirea tuturor membrilor din cadrul comisiei se face prin decizia conducatorului unitatii, in cazul dvs primarul. Acest lucru nu constituie un impediment in cazul incetarii calitatii de membru al comisiei. Se va emite o noua decizie in care se va constata incetarea calitatii dvs de membru si se va numi membrul supleant in locul dvs.
multumesc ptr raspuns
v-as ruga sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez in continuare avand in vedere ca primarul nici nu vrea sa-mi auda punctul de vedere iar colegii din comisia de disciplina nu au intreprins nici una din actiunile precizate de dvs dupa depunerea demisiei mele( 17.04.2013).mentionez ca nici acea declaratie pe proprie raspundere nu ni s-a luat.
credeti ca ar trebui sa fac o adresa catre primar in care sa mentionez prevederile legale ?
[ 1.2 Regulament : Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.]