avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cu minori

sunt divortata de sotul meu din luna octombrie si nu m-am prezentat la infatisari si nu mai pot sa fac recurs. El ma trecut la abandon familial, si ce ar trebui sa fac ?(sau daca mai am dreptul)ca sa imi cer dreptul de impartire al bunurilor , ce ar trebui sa fac pe mai departeca sa imi iau partea mea din casa . Astept raspuns urgent . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 13:47, 28 Februarie 2009
Paratjul bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei poate fi facut oricand. Puteti sa-l chemati dvs in judecata si sa cereti o sulta valorica cu privire la imobil, sfatul meu e ca daca exista bunuri mobile sa le impartiti amiabil, printr-o tranzactie, ca sa nu fiti nevoita sa platiti taxa de timbru la valoare. "El ma trecut la abandon familial" - adica a formulat plangere penala? daca da inseamna ca nu ati platit pensia alimentara la care ati fost obligata....

Av. Gheorghe Alexandru
da, eu nu am platit inca pensia alimentara deoarece eu nu am primit hotararea judecotoreasa nici acum.el mie mia spus ca am de plata 430 ron pensia la 3 copii,dar sa dus la politia din megdidia si ma parat ca nu iam platit pensia .....intrebarea mea este de ce ma mintit in preivinta pensiei de 430 ron,cand defapt eu am de pata 240ronoare el nu p[ateste nimic ca ma mintit in legatura cu pensia?in legatura cu partaju..noi am facut o casa impreuna de la temelie pana la acoperis si el acum imi spune ca el numi da nimic din ce am facut noi impreuna ca daca vreau casa sa merg sa stau cu el in jumatatea cemi apartine de casa...va rog mult sa ma ajutati cum pot sami optin partea mea de casa...sau sa ma despagubeasca.ar trebui sal dau in judecata?si daca da ce acte miar trebui sa pot face asta...va multumesc din suflet
Dupa ce primiti hotararea introduceti cerere de partaj bunuri comune.Sigur ca imobilul i se va atribui lui , intrucat inteleg ca i s au incredintat cei trei copii iar dvs. o sulta in echivalent banesc. Exista insa situatii , in care daca imobilu este comod partajabil in natura , si nici na din parti nu are posibiliatea materiala de a achita sulta , sa se imparta imobilul astfel incat fiecare sa primeasca un numar de camere cu intrare separata , etc.
Este dreptul dumneavoastra sa solicitati partajarea bunurilor comune, dar trebuie sa va prezentati in instanta sau sa va luat aparator. cat priveste savarsirea infractiunii de abandon de familie, atat timp cxe nu v-a fost comunicata hotararea de divort nu prea poate face nimic. Insa poate ar trebui sa verificati daca respectiva hotararea nu s-a afisat la domiciliul dumneavoastra (sau a primit-o alta persoana) si deja produce efecte juridice.
Bacalu Adriana a scris:

da, eu nu am platit inca pensia alimentara deoarece eu nu am primit hotararea judecotoreasa nici acum.el mie mia spus ca am de plata 430 ron pensia la 3 copii,dar sa dus la politia din megdidia si ma parat ca nu iam platit pensia ......[........]..
in legatura cu partaju..noi am facut o casa impreuna de la temelie pana la acoperis si el acum imi spune ca el numi da nimic din ce am facut noi impreuna ca daca vreau casa sa merg sa stau cu el in jumatatea cemi apartine de casa...va rog mult sa ma ajutati cum pot sami optin partea mea de casa...sau sa ma despagubeasca.ar trebui sal dau in judecata?si daca da ce acte miar trebui sa pot face asta...va multumesc din suflet


1. Divortul este una, incredintarea copiilor si plata pensiei de intretinere in favoarea copiilor minori de catre sotul caruia nu i s-au incredintat minorii este alta, iar partajul este alta.
Astfel, daca nu vi s-a comunicat hotararea instantei de fond privind divortul si incredintarea minorilor si obligarea dv. la plata pensiei, daca nu sunteti multumita de cuantumul pensiei de intretinere, puteti depune apel impotriva acelei hotarari la instanta care a pronuntat-o solicitand obligatoriu si repunerea in termen daca nu au trecut mai mult de 15 zile de la data cand ati aflat de solutia instantei, in caz contrar, aceasta nu o mai puteti ataca, nemaifiind in termen.
In acest sens, daca aveati un loc de munca pe care-l cunostea reclamantul, dispozitivul hotararii trebuia comunicat angajatorului dv. pentru a efectua poprirea pe salariu pentru sumele datorate cu titlu de pensie de intretinere.
2. Cu privire la partaj, acesta poate fi introdus oricand, dar va recomand angajarea unui avocat! Pentru introducerea actiunii de partaj bunuri comune este necesara hotararea de divort cu mentiunea definitiva si irevocabila, precum si extras CF al apartamentului bun comun. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj daria_ramona2006 daria_ramona2006 Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata? (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentare ContSters199164 ContSters199164 Buna ziua,am divorzat in anul 2008 am 2 copii.Fostul sot nu mi a platit nici un leu din pensia alimentara ,specific ca nu stiu unde lucreza ,copii sunt cu mine ... (vezi toată discuția)
Partaj+pensie de intretinere hanna1 hanna1 In 1987 am mostenit un apartament. In 1991 m-am casatorit si in1995 an schimbat apartamentul cu altul mai mare(contract de schimb imobiliar) In 2008 am ... (vezi toată discuția)