Nu stiu cum e la Iasi negocierea cu furnizorul dar la Bucuresti nu am avut ce sa negociem cu ei acum 3 ani.
Si nici nu prea are logica sustinerea Dvs. Nu zic ca nu e buna, ar fi ideal sa nu mai platim deloc aceasta apa meteo dar nu vad cum.
Considerati un perimetru delimitat unde este ce vrem noi: parcari, blocuri, spatii verzi etc.
Tot ce ploua pe aceste suprafete inclusiv terasele blocurilor ajunge in canalizare (impreuna cu apa uzata de la locatari, logic) dupa coeficientii de scurgere aplicati suprafetelor (desigur ca o parte se evapora, alta e absorbita de pavaj/ spatii verzi etc.) dar mare parte a acestei cantitati de apa ajunge tot in canal. Ei bine aici intervine furnizorul si zice: ai folosit canalul meu, deci plateste ca ai deversat apa, desigur ca sunt cu bun simt si iti calculez la pretul de canalizare ape uzate si nu la altul ...
Ce treaba au aceste lucruri cu societatile comerciale existente sau inexistente in imobil?
Iata ce trebuie sa duci ca sa faci contractul la Bucuresti:
Acte necesare pentru încheierea contractului:
Contractul de furnizare şi prestare servicii de alimentare cu apă şi de canalizare este documentul care stabileşte raporturile juridice dintre client şi Apa Nova Bucureşti, precum şi drepturile şi obligaţiile fiecărei părţi, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
Contractul de furnizare şi prestare servicii de alimentare cu apă şi de canalizare se încheie pe o perioadă nedeterminată, cu Asociaţia de proprietari/ locatari prin reprezentantul său desemnat.
- copie sentinţă civilă definitivă şi irevocabilă de acordare a personalităţii juridice
- copie Certificat Înregistrare Fiscală
- copie proces verbal încheiat în urma Adunării generale a membrilor Asociaţiei de proprietari în care a fost ales actualul preşedinte al Asociaţiei de proprietari
- declaraţia Asociaţiei de proprietari/ locatari semnată şi ştampilată, privind:
- componenţa comitetului Asociaţiei de proprietari/ locatari
- numărul de scări din imobil
- numărul de etaje din imobil
- numărul de apartamente din imobil
- numărul de persoane din imobil
- numărul de persoane din imobil care se alimentează cu apă caldă furnizată de RADET
- numărul de persoane din imobil care se alimentează cu apă caldă din centrale proprii
suprafaţa terenului deţinut
- cont bancă
Deoarece noi preluam un bransament activ al Dezvoltatorului la acea vreme nu ne-au mai zapacit cu numar persoane deoarece fusese dimensionat corespunzator la o valoare declarata de Dezvoltator ca medie consum 2000mc/ luna (acum suntem la 1200mc, cu grad de ocupare 75%)
In schimb ne-au alergat cu "suprafata terenului detinut" si cum inca nu aveam carti tehnice la acea vreme predate, s-au multumit cu declaratie din partea dezvoltatorului aupra acestor suprafete, numar etaje, numar scari etc. Si inca nu infiintasem contul in banca si nu a semnat contractul pana nu le-am dus extras din acel cont.
Cam asa stau lucrurile in cazul nostru.
Oricum initiatorul topicului sper sa fi citit normativele si legislatia pusa de mine pe prima pagina si sa se fi lamurit asupra acelor coeficienti, ca de acolo a plecat discutia acestui topic. Mai departe sper sa poata sa negocieze acele suprafete, dar sfatul meu este sa le declare corect si cu simt de raspundere.