avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Interpretarea unor articole dintr-un contract ce ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Interpretarea unor articole dintr-un contract ce urmeaza a fi incheiat cu un furnizor de apa

Buna seara,
Am gasit un model de contract pe care urmeaza sa-l incheiem si noi ,pe asociatie ,cu furnizorul serviciului de alimentare cu apa si canalizare.
Nu prea imi sunt clare urmatoarele articole:
Articolul 12(3):
"Stabilirea cantitatii de apa meteorica preluata in reteaua de canalizare:
-cantitatea de apa meteorica preluata in reteaua publica de canalizare se determina prin inmultirea cantitatii specifice medie anuala de apa meteorica comunicata de ANM . pentru anul anterior,respectiv defalcat lunar, cu suprafete totale ale incintelor construite, precum si terase asfaltate si pavaje din asfalt si beton, declarate de fiecare utilizator si cu coeficientul de scurgere aprobat."
Cand am intrebat o functionara de la societate ,de ce la calcularea apei meteorice ei aplica coeficientul de scurgere maxim (0,90 ptr.SC),mi-a spus ca ANM-ul il recomanda in functie de cat a plouat in perioada aceea,insa din articol inteleg ca variaza doar cantitatea de apa meteorica , lunar.
Cine aproba coeficientul de scurgere?

* Articolul 19 spune:
"La data incheierii prezentului contract consimte preluarea debitelor restante aferente serviciilor de alimentare cu apa si canalizare de care a beneficiat pana la acea data conform facturilor emise anterior."
Mentionez ca-n prezent noi,proprietarii, suntem cu contracte individuale la apa .
Ce sa-nteleg ca totusi, viitorul utilizator, asociatia,va prelua si datoriile celor care nu si-au achitat facturile de 3 luni(de exemplu)?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
petitemichele, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:46, 22 Aprilie 2013
Iata ce spune si ce face furnizorul nostru de apa cu privire la apa meteorica:

Apă meteorică
Cum se calculează apa meteorică ?
Pe aria de operare a SC APAVITAL SA Iaşi, utilizatorilor: operatori economici /instituţii publice, li se facturează serviciul de preluare/epurare ape pluviale.

Conform Contractul ui de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare , Art.11.3 “ stabilirea cantităţii de apă pluvială (Qm) preluată în reţeaua de canalizare se determină prin înmulţirea cantităţii specifice de apă pluvială comunicată de Autoritatea Naţională de Meteorologie pentru luna anterioară emiterii facturii, cu suprafeţele totale ale incintelor construite şi neconstruite, declarate de fiecare utilizator (cu excepţia persoanelor fizice si a asociaţiilor de proprietari/locatari), verificate cu datele din actul de proprietate şi cu coeficienţii de scurgere recomandaţi de SR 1846-1:2006, şi anume:

- 0,85 – pentru suprafeţele construite (SC);

- 0,05 – pentru suprafeţe neconstruite (SN),

utilizând relaţia de calcul analitic:

Qm = (SC X 0,85 + SN X 0,05) X k unde:

K = cantitatea specifică de apă pluvială comunicată de Autoritatea Naţională de Meteorologie pentru luna anterioară emiterii facturii (exprimată în mc/mp). ”

Sursa:
[ link extern ]

Noi, pentru ca avem, agenti economici (magazine, spatii comerciale prin destinatia...) la baza blocurilor, am stabilit acea SC (suprafata construita) aferenta acestor agenti ce fac parte din asociatie si ni se factureaza asa cum am aratat ca exemplu 10 lei/luna.
Accesati adresa furnizorului nostru si o sa vedeti tarifele, contractul (care nu se poate modifica, negocia...), mod de facturare, clauze, penalizari...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa meteorica omul70 omul70 Furnizorul de apa a solicitat plata apei meteorice de doua ori pe an, apa fiind in m.c. si la pretul apei de canalizare. Care e modalitatea de repartizare a ... (vezi toată discuția)
Apa pluviala eugarizn eugarizn Buna ziua Imi poate spune si mie cineva care este pretul apei pluviale si la ce cheltuieli o putem incadra ? ma refer la Bucuresti , am ... (vezi toată discuția)