avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza judiciara gresita - Considerata gresita de ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza judiciara gresita - Considerata gresita de catre una din partile in proces.

In 2008 am solicitat un expert judiciar in constructii, care a efectuat practic doar niste calcule pe baza unor chitante colectate si predate de catre parati pentru niste renovari in locuinta mea, in absenta mea din tara. Expertiza s-a facut in absenta mea. Pe chitantele predate de catre parati nu exista numele ori data (cum se face inca in multe orase). As putea sa contest aceste chitante aduse de catre parati, avand in vedere ca nu pot demonstra ca acele chitante reprezinta cheltuilile facute de ei ?

Dupa 4 ani de ocupare a imobilului de catre parati, in 2012 i-am evacuat. Cand am intrat in imobilul meu am constatat ca acel deviz de expertiza din 2008 nu este bine intocmit (avand multe calcule "umflate"). Acum am inceput un nou proces in care cer contravaloarea uzurii imbunatatirilor inregistrate in devizul din 2008. As putea cere recalcularea expertizei din 2008 avand in vedere ca in actualul proces ma refer la continutul acelui deviz din 2008?

Am contactat EXPERTUL, dar acesta mi-a spus ca nu se mai ocupa de expertize, desi este pe lista expertilor de la Min. Justitiei. As putea propune eu un expert care sa indeplineasca niste conditii solicitate de mine (sa aiba internet pentru a putea aduce completari si documente aditionale) avand in vedere ca eu achit serviciile acestuia?
Va multumesc! procesro@yahoo.com
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
proces_ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: proces_ro , utilizator 00:19, 24 Aprilie 2013
Multumesc foarte mult dlui Gigi Popa pentru detaliile privind rolul expertilor juridici (expert desemnat, expert parte, expert consilier). Excellent raspuns! Cu stima.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
proces_ro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila judiciara Alexandru Georgescu Alexandru Georgescu Expertul contabil numit de instanta este obligat sa accepte in raportul sau opinia separata a Consilierului parte ( expert contabil)? (vezi toată discuția)
Expert consultant Carmen Aionesei Carmen Aionesei Pentru efectuarea unei expertize judiciare s-a stabilit de instanta un expert consultant din partea partii parate. Este necesar intocmirea unui plan de lucru ... (vezi toată discuția)
Semnatre expertiza - expert consilier SorinIo SorinIo Acum ceva timp am fost numit de instanta ca expert contabil intr-o cauza penala. Am facut lucrarea si acum trebuie sa o aduc la cunostinta expertilor ... (vezi toată discuția)