avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concurs functii publice de conducere.
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concurs functii publice de conducere.

In situatia in care am demarat procedurile pentru ocuparea prin concurs a unei functii publice de conducere, cum se procedeaza daca doresc ocuparea functiei publice de conducere sa se faca prin transfer ???
Cel mai recent răspuns: aleko27 , utilizator 14:17, 9 Mai 2013
Functia de secretar oras poate fi asimilata cu o functie de conducere pentru a putea se transfera?
Pe functia de secreatr oras se doreste transferul unei persoane care ocupa functia de sef serviciu in cadrul unei directii a finantelor publice, se poate ?
Daca ocupi functia de sef serviciu nu te poti transfera decat pe o functie similara, adica tot de sef serviciu, nicidecum de secretar(functie care e de conducere dar e aparte). Cel putin asa stiu eu.
De acord, dar vroiam sa stiu anumite pareri privind cele doua functii, care este "mai mare in grad"... sef serviciu , sau secretar?
Daca putem considera ca functia publica de conducere de secretar este inferioare functiei publice de conducere de sef serviciu.
Dupa parerea mea functia de secretar este pe o treapta mai inalta decat cea de sef serviciu, dovada ca si in organigrama sefii de servicii sunt subordonati secretarului si nu invers.
mda, multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organigrama si statul de functii - administratie publica mihaita10 mihaita10 Buna ziua, 1) Am fost functionar public, incadrat inspector la biroul resurse umane, mi- am dat demisia din functionar public, am dat concurs pe un post ... (vezi toată discuția)
Transferul in administratia publica locala alinpopescu1804 alinpopescu1804 Buna ziua. Oricit am cautat eu in L. 188/1999, sau pe site-ul anfp nu am gasit trimiteri care sa-mi arate ca se practica transferul asta: de secretar ... (vezi toată discuția)
Sef serviciu alinaoana alinaoana pot urma un curs postuniversitar in decurs de 5 ani de la numirea mea pe post de conducere? (vezi toată discuția)