avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare masina cu certificat de atestare fiscala cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare masina cu certificat de atestare fiscala cu datorii pe numele sotului

buna ziua
am o masina pe numele meu si am vandut-o unui om din alt oras, urmand sa facem schimb de certificare de atestare fiscala
am fost la primarie pt certificat de atestare fiscala si au gasit pe numele sotului amenzi, intr-un final am reusit sa scot certificatul pe numele meu cu zero datorii dar este mentionat si sotul cu datorii
va rog sa-mi spuneti daca cumparatorul poate inmatricula masina in conditille in care sotul are datorii si masina este pe numele meu
multumesc!
Cel mai recent răspuns: adrianaadri , utilizator 11:39, 25 Februarie 2015
cel care pe numele caruia este masina inregistrata la admin. fiscala si o vinde nu trebuie sa aiba datorii. nu conteaza ca sotul are amenzi. fiecare e cu rolul lui fiscal.
Buna ziua,

Sunt exact in situatia doamnei de mai sus.
Va rog spuneti-mi daca ati reusit sa vindeti masina cu acel certificat fiscal cu datorii pe numele sotului.
Multumesc,

C. A.
Nu are importanta datoriile sotului sau altcuiva din familie.

Certificatul fiscal se elibereaza persoanei care este proprietar.

Daca vroia sa vanda casa si erau ambii trecuti pe act atunci era necesar ca ambii sa nu aiba datorii.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.Din pacate au eliberat un certificat fiscal comun pentru mine si pentru sot in care se precizeaza ca avem datorii , fara a specifica daca sunt ale sotului ( care are amenzi neplatite , fiind sofer profesionist ). Desi masina este pe numele meu ( sotia , care nu am datorii ) au spus ca este bun dobandit in timpul casatoriei si prin urmare , sotul este coproprietar ) .
Se pare ca nu voi putea vinde masina.
Initial cei de la primarie nici nu au vrut sa-mi primeasca cererea de eliberare a unui certificat fiscal. Abia a treia zi au acceptat sa ia cererea dupa ce le-am citit art. 113 din Codul de procedura fiscala .
Mie mi se pare un abuz ca fac o contopire a ROl-urilor fiscale ( al meu si al sotului ) dar nu ma mir cand vine din partea unei Primarii, de la care nu ma astept la nimic bun.

Inca o data multumeesc,

C.A.
Solicitati printr-o adresa inregistrata temeiul legal in baza caruia nu va elibereaza certificatul fiscal pentru vehiculul pe numele persoanei careia este inregistrat si scrieti ca va rezervati dreptul de a intenta o actiune in instanta pentru abuz in serviciu.

Si televizorul sau frigiderul le-ati achizitionat in timpul casatoriei, inseamna ca nu aveti dreptul sa le vindeti ptr ca sotul are amenzi neplatite?

Nu au dreptul sa contopeasca ROL-urile. Daca vreti sa vindeti casa care este numai pe numele unuia dintre soti certificatul fiscal se elibereaza pe numele aceluia si nu pe al amandurora.

Si cereti sa va plateasca eliberarea certificatului fiscal eronat.

Alte discuții în legătură

Eliberare certificat fiscal cu mentiuni adrianaadri adrianaadri buna ziua, am si eu o intrebare, va rog frumos sa ma lamuriti de un lucru.la directia taxe si impozite am facut o cerere pentru a mi se elibera un certificat ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal Sorinstavaravhe Sorinstavaravhe Buna seara am si eu probleme cu primăria orașului urlati Sotia a cumpărat o masina acum un an iar acum vrea sa o schimbe cu ceva mai nou am fost la ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina bazna bazna Buna seara. Am o masina pe numele meu si as vrea sa o vand. Problema este ca sotul are amenzi pentru rovineta si de circulatie.La primarie apartamentul este pe ... (vezi toată discuția)