avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... vanzare masina
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

vanzare masina

Buna seara. Am o masina pe numele meu si as vrea sa o vand. Problema este ca sotul are amenzi pentru rovineta si de circulatie.La primarie apartamentul este pe numele ambilor.Ce pot face pentru a scoate masina de la impozit si sa scot fiscalul?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 07:58, 2 Septembrie 2016
Sunt aspecte distincte
1-Am o masina pe numele meu si as vrea sa o vand.
2- sotul are amenzi pentru rovineta si de circulatie
3-apartamentul este pe numele ambilor.
4-a scoate masina de la impozit si sa scot fiscalul?
Nu are legatura bunul mobil=vehiculul cu bunul imobil=apartamentul
Concret dv doriti a scoate masina de la impozit sau sa scoateti fiscalul ?
Exista anumite variante pentru scos masina de la impozit si alta solutionare pentru scoatere fiscal necesar intocmirii documente tranzactionare vehicul
Dvs trebuie să mergeți la primărie și să verificați dacă dvs și soțul dvs aveți roluri fiscale distincte.
Pe rolul dvs ar trebui să fie înregistrată mașina si apartamentul corespunzator cotei părți din dreptul de proprietate asupra lui iar pe rolul soțului dvs ar trebui să fie înregistrate amenzile de circulație și apartamentul corespunzator cotei părți din dreptul de proprietate.

In vederea vânzării mașiinii dvs veți solicita certificatul de atestare fiscală , veți achita toate obligațiile fiscale care sunt înregistrate pe rolul dvs.
Cod procedură fiscală, art 159:
[ link extern ]

(5) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor și a mijloacelor de transport, proprietarii bunurilor ce se înstrăinează trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligațiilor de plată datorate bugetului local al unității administrativ-teritoriale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează, potrivit alin. (2). Pentru bunul ce se înstrăinează, proprietarul bunului trebuie să achite impozitul datorat pentru anul în care se înstrăinează bunul, cu excepția cazului în care pentru bunul ce se înstrăinează impozitul se datorează de altă persoană decât proprietarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana primita in spatiu LIVIU. T LIVIU. T Am primit o peraoana in spatiu, deci are buletin pe adresa mea, in cazul in care acumuleaza amenzi sau isi cumpara masina, cine plateste amenda si impozitul ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.113 di codul de procedura fiscala -eliberarea certificat fiscal dany09 dany09 Daca am inregistrat pe rolul de la Serviciul Impozite si taxe locale 3 apartamente si o masina si vreau sa vand un apartament in luna martie 2015: sunt ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina cu certificat de atestare fiscala cu datorii pe numele sotului rroxica rroxica buna ziua am o masina pe numele meu si am vandut-o unui om din alt oras, urmand sa facem schimb de certificare de atestare fiscala am fost la primarie pt ... (vezi toată discuția)