avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat care pretinde plata in natura
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat care pretinde plata in natura

Problema este urmatoarea:
Anul trecut fiul meu a implinit 18 ani, el fiind in ingrijirea mea, am cerut unei cunostinte, avocat sa ne faca cererea de chemare in judecata a tatalui, fara ca el sa ne reprezinte.
Dl. a sunat cu o zi inainte de prima infatisare ,, maine trebuie sa se prezinte fiul tau la judecatorie...''. Fiul meu avea corijenta la matematica si trebuia sa fie la scoala. I-am spus ca nu se poate prezenta si a zis ca este absolut obligatoriu dar vede el (avocatul) ce pot face.Intrebandu-l daca a specificat in cerere judecarea in lipsa a spus ca asa ceva nu mai este posibil dar sa nu ne facem griji ca va gasi el o solutie.
Eu am intrebat cat costa acea cerere dar de fiecare data spunea ca vrea ,,plata in natura''. Nu am dat importanta spuselor lui, auzite si de colegele de munca. Inainte de plecarea mea din tara, la actualul sot, am primit un telefon de la Dl. avocat ca el vrea sa se intaneasca cu mine, sa vina in vizita, sa merg cu el la vanatoare...,,avansuri ''i-am spus ca nu ma intereseaza absolut nici o relatie cu el, ca il respect ca om dar nimic si il rog frumos sa imi spuna cat costa acea cerere iar el a spus ,, Nu costa nimic''. Dupa 1 luna am primit un alt telefon de la acest domn ,, Ce faci? Esti plecata? De ce raspunzi tot pe numarul din tara? Fiul tau va primit 1/6 din veniturile tatalui si te rog sa-i spui sa ma sune sa vorbesc cu el. L-a sunat copilul si i-a spus ca ne costa 750 lei. Sincer nu sunt de acord sa-i dau banii astia pentru ca nu a procedat corect. Nu am semnat nici un contract cu el. Ce se poate intampla daca nu-i platesc ceva ce eu nu am cerut?Momentan il tot suna si ameninta pe fiul meu ca daca nu-i platim... vai si amar..
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 18:01, 30 Aprilie 2013
Daca nu exista contract incheiat nu va poate face nimic.
Adica avocatul nu isi va putea primi banii pentru munca prestata.
A prestat munca benevol si pe riscul sau.

O plangere la barou, asa cum a aratat Jocandi Causa, ar constitui o pierdere de timp dupa parerea mea, dar se poate face si plangere la barou.Cat priveste amenintarea aceasta poate fi o amenintare in sens literar si nu in sens juridic.
Referitor la reprezentarea in instanta fara mandat sau fara contract este legal in anumite conditii si ATENTIE...ca aici ati putea iesi rau...in sensul de a-i achita onorariul.

Sfatul meu este sa stati linistita, calma si sa nu faceti niciun demers pentru ca orice faceti poate fi folosit impotriva dvs.

Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

......... Cat priveste amenintarea aceasta poate fi o amenintare in sens literar si nu in sens juridic.
Referitor la reprezentarea in instanta fara mandat sau fara contract este legal in anumite conditii si ATENTIE...ca aici ati putea iesi rau...in sensul de a-i achita onorariul.



"amenintarea in sens literar" nu exista in CPP si in nici un alt manual de drept, civil sau penal.
Amenintarea are doar cota juridica si este supusa procesului penal.
Referitor la reprezentarea in instanta fara mandat .. e discutabil, dar oricum, nu reprezinta nici un pericol pentru user.
Vin si eu sa fac un serviciu, catre Dvs. fara sa mi-l solicitati, fara sa semnam vre-un act, si apoi va oblig la o anumita plata.:O.
Dvs. vi se pare normal si logic asa ceva, ca avocat ? Mie nu.


Toate cele bune.
Eu va sugerez sa mergeti dumneavoastra sau fiul sa vedeti ce este in dosarul cauzei,adica daca exista vreun document din care sa rezulte ca va reprezentat cineva.Este posibil ca judecatorul sa va fi solutionat cauza fara sa va reprezinte cineva iar avocatul,care, de, este avocat, a putut sa se informeze pe site-ul instantei ca ati castigat.
Daca veti gasi in dosar imputernicire ca v-a reprezentat, atunci vedeti cine a semnat acea imputernicire la locul clientului.
In situatia in care aveti acea imputernicire la dosar va puteti adresa politiei sau baroului din localitatea dumneavoastra cu o plangere la care sa anexati si o copie de pe imputernicirea din dosar contestant semnatura pe care o declarati falsa.
Daca nu aveti nicio dovada ca va reprezentat nu aveti cum sa formulati plangere pe nicaieri pentru ca nu aveti nicio dovada iar avocatul va putea sa va faca rau pretinzand ca este un denunt calomnios.
Daca nu aveti nimic la dosar atunci nu are cum sa va oblige sa il platiti. Dar eu zic ca daca nu v-a reprezentat si nici nu are imputernicirea la dosar incercati sa-l gasiti pe tabloul avocatilor de pe site-ul baroului si eventual sa-i achitati cererea de chemare in judecata atat cat va documentati dumneavoastra ca face si prin plata in contul persoane,i fara sa va mai intalniti cu el.
Sper ca v-am fost de ajutor.
Am avut speranta ca daca te abonezi la un site cu un anume profil sau tematica,toti cei care scriu pe acest site chiar au habar ce scriu si sunt atenti la ce citesc. Se pare ca nu este asa. Chiar si aici, pe un site specializat se aventureaza cate unii sa-si spuna parerea inafara problemei ridicate. Este enervant ca cineva sa ridice o problema iar altii sa nu citeasca corect si sa-si expuna parerile lor paralel cu subiectul.Asta sa fie rostul acestui site? Consider ca toti cei care pornesc un subiect doresc o opinie corecta si o solutie la problema lor.Nu le trebuie sa fie dojeniti sau certati pentru ce au facut sau mai stiu eu ce va trece prin cap. Daca aveti o solutie, scrieti-o. Daca nu aveti o idee dar va este drag sa faceti aprecieri de ordin personal, atunci scrieti pe alte site-uri si nu mai umpleti paginile cu aberatiile voastre.

Alte discuții în legătură

Procura data unui avocat Pilu Pilu Buna. As avea si eu o intrebare daca poate sa ma lamureasca cineva. Conform art. 68 din Codul de procedura civila, Procura pentru exerciţiul dreptului de ... (vezi toată discuția)
Medierea prin avocat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti se poate face medierea prin avocat daca clientul nu se afla in tara? Ambele parti sunt plecate din tara si probabil doar avocatul sau avocatii ... (vezi toată discuția)
Imputernicire avocatiala Rachid12 Rachid12 Buna seara! Intrebarea mea este urmatoarea: Ce raspundere juridica are avocatul caruia i s-a facut o imputernicire avocatiala? Va explic mai ... (vezi toată discuția)