avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Factura DHL pentru TVA import in CHINA
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Factura DHL pentru TVA import in CHINA

am facut un import in China, si am platit tva in vama. DHL a emis o FACTURA cu valoarea acestui TVA, pe care l-am si achitat.
1. Aceasta factura de la DHL o inregistrez la INTRARI?
2. Trebuie sa apara undeva in D 300 sau D394?

In decembrie 2012 am avut o situatie similara, dar factura pe care DHL a emis-o se numea Factura de Decontare - pt. plati in numele clietului in care era valoarea acelui TVA si pe care nu am inregistrat-o .

Acum ceea ce DHL a emis se numeste, simplu, FACTURA si de aceia nu stiu daca trebuie sa o inregistrez sau nu.

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: vioviod , utilizator 11:53, 29 Aprilie 2013
Factura este facturarea TVA si taxelor. Trebuie inregistrata la intrari si asociata facturii de bunuri(factura pe care apar bunurile de import) Nu se raporteaza in 394. In 300 ar trebuii sa apara ca TVA deductibil aferent unui import.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D394 si 300 Kolea41 Kolea41 Va rog un raspuns : se cumpara niste bunuri ce nu sunt necesare domeniului de activitate ( ex. o camera de filmat video ,la activitate agricola ) Automat ,in ... (vezi toată discuția)
Deducere tva la import EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Am facut un import din Corea iar la vama a trebuit sa platesc tva-ul aferent facturii externe, TVA-ul a fost declarat prin declaratia 394, este ... (vezi toată discuția)
Inregistrari corecte pentru 394 Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA As vrea sa aflu si parerea voastra cu privire la monografiile folosite pentru inregistrarea corecta a facturilor in D 394. Ex.achitizionez de la un magazin cu ... (vezi toată discuția)