avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Civilă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Civilă

Bună ziua am nevoie urgent de un specialist care îmi poate spune câteva aspecte legat de contestație decizie de concediere am lucrat că și pază la firmă x
Și mă dat afară din punctul de lucru contractul să încheiat pe o perioadă nedeterminată adică să încetare cu articolul de perioada de probă.
Eu nu am semnat acel contract de decizie
În urma acestui rezultat am formulat o plângere la ITM și am primit rezultatul că am fost angajat.
Firmă x pe întîmpinarea scrie că contractul de suspendă cu drept legea insolvență.
Eu am formulat plângere în instanță cu de fapt și de drept. Se poate să mă repune înapoi la locul de muncă și să îmi acordă ceva bani in cazul care instanța admite cererea mea de chemare în judecată?
Pe de altă parte nici nu a fost respectat securitate și sănătate în muncă nu analiză nu nimica.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 30 Iunie 2020
1. In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.

2. La solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere.
In cazul in care salariatul nu solicita repunerea in situatia anterioara emiterii actului de concediere, contractul individual de munca va inceta de drept la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.

3. De cand sunteti angajat la acel angajator?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mintit de catre angajator CristianB23 CristianB23 La inceputul pandemiei am cerut concediu fara plata, iar angajatorul care mi-a zis ca e de acord de fapt a reziliat contractul fara ca eu sa stiu. Ce ma ... (vezi toată discuția)
Repunere in functie in urma hotararii judecatoresti Danaioana Danaioana Buna ziua, Salariat, unitate bugetara, concediat. Castiga in instanta, astfel ca trebuie repus in functie, in urma hotararii judecatoresti definitive, in ... (vezi toată discuția)
Concediata in concediu medical?! Gabby1219 Gabby1219 Buna ziua,mama mea a lucrat ptr o firma timp de 25 de ani,in acest timp nu a avut reclamatii ,nimic,intre timp a venit o \\"doamna sefa\\" cu multe ... (vezi toată discuția)