Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
In cazul un mijloc fix (schela metalica) cu valoarea de inventar de 90000 lei, valoare amortizata in suma 45000 lei, la care s-a constatat un grad avansat de uzura, respectiv s-a hotarat casarea acestuia, diferenta ramasa neamortizata de 45.000 lei devine cheltuiala nedeductibila?
In aplicarea prevederilor art. 24 alin (15) din Legea 571/2003,cheltuielile inregistrate ca urmare a casarii sau cedarii unui mijloc fix amortizabil,calculate ca diferenta intre valoarea fiscala de intrare a acestora si amortizarea fiscala, dupa caz,sunt cheltuieli efectuate in scopuril realizarii de venituri impozabile.
Extras din Normele de aplicare a Codului Fiscal:
"71^6. În aplicarea prevederilor art. 24 alin. (15) din Codul fiscal, cheltuielile înregistrate ca urmare a casării unui mijloc fix cu valoarea fiscală incomplet amortizată sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile.
Prin casarea unui mijloc fix se înţelege operaţia de scoatere din funcţiune a activului respectiv, urmată de dezmembrarea acestuia şi valorificarea părţilor componente rezultate, prin vânzare sau prin folosirea în activitatea curentă a contribuabilului."
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Casare mijloace fixe
ela30
Buna ziua,
Doresc sa casez niste utilaje vechi(peste 15 ani). Amortizarea nu a fost calculata integral desi din punct fiscal trebuiau amortizate in 8 ... (vezi toată discuția)
Impozit profit
doina2005
veniturile din vanzarea activelor(cont 7583)ramane neimpozabil?
societatea a vandut un autoturism,diferenta neamortizata am inclus-o pe cheltuieli (cont ... (vezi toată discuția)
Raportarea prin declarația 406 poate fi dificilă și complicată, în special în ceea ce privește colectarea și verificarea datelor din diverse surse. Problemele pot apărea din diverse motive, cum ar fi erori de import/export, probleme de reconciliere a conturilor, erori de codificare a conturilor, dificultăți în găsirea informațiilor necesare și multe altele.
În cadrul cursului, vom discuta despre cele mai frecvente probleme întâlnite în raportare, cele mai bune practici în materie de verificări și corelații SAF-T, cum să faceți față problemelor și erorilor care pot apărea în timpul procesului de raportare, astfel încât să le rezolvați într-un mod profesionist și eficient.