avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Casarea unui mijloc fix neamortizat integral
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Casarea unui mijloc fix neamortizat integral

In cazul un mijloc fix (schela metalica) cu valoarea de inventar de 90000 lei, valoare amortizata in suma 45000 lei, la care s-a constatat un grad avansat de uzura, respectiv s-a hotarat casarea acestuia, diferenta ramasa neamortizata de 45.000 lei devine cheltuiala nedeductibila?
Cel mai recent răspuns: LUMINITA TURCU , Consultant fiscal 14:05, 30 Aprilie 2013
In aplicarea prevederilor art. 24 alin (15) din Legea 571/2003,cheltuielile inregistrate ca urmare a casarii sau cedarii unui mijloc fix amortizabil,calculate ca diferenta intre valoarea fiscala de intrare a acestora si amortizarea fiscala, dupa caz,sunt cheltuieli efectuate in scopuril realizarii de venituri impozabile.
Extras din Normele de aplicare a Codului Fiscal:
"71^6. În aplicarea prevederilor art. 24 alin. (15) din Codul fiscal, cheltuielile înregistrate ca urmare a casării unui mijloc fix cu valoarea fiscală incomplet amortizată sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile.
Prin casarea unui mijloc fix se înţelege operaţia de scoatere din funcţiune a activului respectiv, urmată de dezmembrarea acestuia şi valorificarea părţilor componente rezultate, prin vânzare sau prin folosirea în activitatea curentă a contribuabilului."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare mijloace fixe ela30 ela30 Buna ziua, Doresc sa casez niste utilaje vechi(peste 15 ani). Amortizarea nu a fost calculata integral desi din punct fiscal trebuiau amortizate in 8 ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire inainte de amortizarea integrala office.carmen office.carmen O firma vinde o cladire dupa doar cativa ani de la achizitie,deci neamortizata integral Partea neamortizata,la scoaterea cladirii din activ,se constituie ca ... (vezi toată discuția)
Scoatere din evidenta mijloc fix neamortizat integral consela consela Buna ziua, O societate detine un mj fix= cap tractor valoare de inregistrare ct 2133= 99000 lei Valoare neamortizata 31.03.2013=68000 lei In luna aprilie ... (vezi toată discuția)