avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... certificat de incadrare intr-un grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

certificat de incadrare intr-un grad de handicap

se poate obtine, daca nu ai asigurare de sanatate? nu am niciun venit, nici asigurare de sanate, dar sunt aproape nevazatoare. pot obtine un certificat de handicap? cum?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:54, 5 Mai 2013
Emiterea unui certificat de incadrare in grad de handicap intra in sarcina comisiei de expertiza medicala persoane cu handicap,care la cerererea solicitantului,urmeaza sa analizeze documentele medicale ,eventual sa dispuna investigatii,astfel incat la final sa constate existenta de afectiune ,iar starea de sanatate sa conduca la eliberare de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap
multumesc, dar vreau sa stiu daca ma pot adresa comisiei, fara sa am asigurare medicala; adica, cu documente medicale obtinute de la medici privati.
Incadrarea într-un grad de handicap se face prin eliberarea certificatului de încadrare, de către Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap pentru adulţi de care aparţineţi.
Documentele necesare în vederea evaluării complexe sunt următoarele:
- cerere - tip de evaluare complexă;
- copie de pe documentele de identitate;
- documente medicale;
- ancheta socială efectuată de serviciul social specializat din cadrul primăriei în a cărei rază are domiciliul sau reşedinţa persoana cu handicap, potrivit modelului-cadru prevăzut în anexa nr. 6 din HG nr. 430/2008. .

Documentele medicale menţionate la sunt:
- referat privind situaţia medicală prezentă, întocmit de medicul specialist;
- scrisoare medicală-tip de la medicul de familie, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 5 din HG nr. 430/2008, numai în situaţia primei prezentări la serviciul de evaluare complexă;
- investigaţii paraclinice solicitate de serviciul de evaluare complexă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap ANILIX ANILIX Mama mea este operata de anus contra naturii de 14 ani .Are dreptul la pensie de handicap?si cit ar fi pensia?Ce ar trebui sa faca? (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap vladut75 vladut75 IN ANUL 1997,AM FOST IMPLICAT INTRUN ACCIDENT AUTO,IN TIMP CE MA DEPLASAM SPRE LOCUL DE MUNCA FIIND IN MASINA FIRMEI LA CARE LUCRAM,SOFERUL A INTRAT CU MASINA ... (vezi toată discuția)
Pensie / indemnizatie de handicap pentru diabet zaharat tip 1 n_roxxanne n_roxxanne Stie cineva cum sa procedez pentru ca fiica mea de 18 ani care sufera de diabet zaharat tip1 insulinodependent sa obtina pensie de boala/ajutor ... (vezi toată discuția)