avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoritate parinteasca unica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoritate parinteasca unica

Buna ziua. Sunt divortata din martie 2012. Am un copil de 5 ani care e la mine dar avem autoritate parinteasca comuna. Cu fostul meu sot avem 2 rate la banca, la una eu sunt titular iar el e coplatitor, iar cealalta el e titular si eu sunt coplatitor.
Situatia este urmatoarea: El e plecat in Italia, rata la banca nu sia mai platit-o de 6 luni iar banca cere sa platesc eu, pensie alimentara pt minor nu o platit decat 4 luni si astea in martie 2012, aprilie 2012, septembrie 2012 si decembrie 2012. Adresa sau nr de telefon nu stiu, ii las mesaje pe adresa lui de facebook, pt ratele neachitate dar nu primesc nici un raspuns.
Luand toate aceste lucruri in considerare pot cere acordarea autoritati parintesti unice pt mine?
Va multumesc.
Bunuri comune nu aveti de impartit ?

Pana la proces, incercati sa strangeti probe solide ca nu-l intereseaza de copil, faptul ca nu plateste pensie e un motiv temeinic pt autoritate parintesca exercitata exclusiv de dvs, dar veti pierde daca e singurul motiv pe care va intemeiati cererea.
Trebuie sa probati ca desi dvs il cautati insistand ca tatal sa aiba o relatie cu fiul sau, dansul nu raspunde solicitarii.

Pentru neplata pensiei ii puteti face plangere penala la politie sau parchet.

De ce sustineti ca este motiv neplata pensiei?
Va referiti la un proces civil sau la un proces penal?
In penal trebuie sa fie condamnat intrucat in caz contrar nu ajuta.
Pentru ca e vorba de neglijenta grava in indeplinirea indatoririlor de parinte.
In ce fel exerciti autoritatea parinteasca, tinandu-l flamand, nepasandu-ti cu ce se imbraca, cum s-a adaptat la gradinita, daca o fi sanatos, daca o avea cu cine si cu ce sa se joace ?
Nu cred ca instanta va considera grava neglijenta si nici eu nu apreciez asa.

Insa, la cum se judeca procesele de dreptul familiei se poate intampla orice.
Si totusi, ce ar trebui sa se intample ca sa fie "grava neglijenta'?
! Copilul e parasit, nu beneficiaza nici macar de prezenta fizica sau virtuala a tatalui
2. Tatal nu-i asigura mijloacele materiale pentru crestere si educatie, legea stipuland clar ca "parintii au obligatii egale fata de minor"
3. Tatal s-a angajat in datorii, impreuna cu mama, dar fuge de plata creditelor, lasand mama sa se descurce-in final, mama si copilul pot ramane si fara acoperis deasupra capului, daca sunt executati silit de banca !

Ce trebuie in plus?
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2013
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi ,hartie de mana facuta de tata cum ca nu poate avea grija de copil anya33 anya33 buna ziua,am o intrebare.daca tatal fetitei mele nu -a intereat de copil pana acum pot a il decad din dretpuri,el ar fi de acord a imi faca o hartie de mana ... (vezi toată discuția)
Controverse excludere de la exercitarea autoritatii parintesti cezarad cezarad Va prezint o speta: o mama care are un copil cu un tip cu care nu a fost casatorita niciodata, nu poate iesi cu copilul din tara intrucat i se cere de catre ... (vezi toată discuția)
Custodie copil Loredana Diaconu Loredana Diaconu Cum obtin custodia copilului si ce acte imi trebuie? La cine apelez prima data? (vezi toată discuția)