Mirabela80 a scris:
Eu v-am cerut un sfat pt obtinerea autoritati parintesti unice deoarece nu pot face fata la plata creditelor bancare. Eu am rata de 380 Lei pt inca 8 ani iar el are 66o Lei pt inca 6 ani. Rata nu si-a mai platit-o de 6 luni. La banca am dus sentinta de divort si adeverinta de venit ( salarul meu net e de 1200 lei plus bonuri de masa). Banca nu accepta reesantionarea creditului lui decat cu semnatura lui, pt ca el este titularul. Ca sa fac fata platilor trebuie sa imi caut de lucru in strinatate si nu mi se pare corect ca sa imi las singurul copil sa creasca fara mama, din cauza lui, ci sa il iau cu mine. Dar pt asta am nevoie tot de semnatura lui atat pt pasaport cat si pt iesirea din tara.
Dati-mi, va rog, un sfat cum sa procedez
Va multumesc
Eu v-am spus ca nu cred ca veti obtine in mod normal autoritatea parinteasca exclusiva dar sunt de parere ca ati avea sanse sa obtineti hotarare judecatoreasca ca sa iesiti cu minorul din tara.
Necazul ar putea fi acela ca ati putea fi nevoita sa iesiti din tara fara copil si apoi dupa ce se va efectua o ancheta sociala la adresa din strainatate instanta sa analizeze.
Lega actuala mie imi pare mai proasta decat cea veche chiar daca era comunista.
Sau...poate ca logica si ratiunea pura face ca o lege care ar putea fi buna si care este buna in statele dezvoltate sa fie defectuoasa in Romania.
In tarile dezvoltate mamele nu trebuie sa plece din tara...ca sa faca rost de bani.
Parereamea este ca in Romania pana cand nu va exista un legiuitor inteligent , intelept nimic nu va merge...
Poate ca de aceea legea este...defectuasa si chinuie oamenii corecti...
Poate ca in viitor vor fi alesi altii mai intelepti...
Sau...poate ca...nu...