avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca inchisa cu concediuu fara plata, pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca inchisa cu concediuu fara plata, pe toata perioada angajarii

In perioada 01.05.2004 - 01.09.2005 ,am lucrat cu contract de munca pe perioada nedeterminata, ca secretara, la o firma care avea ca obiect de activitate consultanta in domeniul parapshihologic. Firma avea un spatiu inchiriat, care era si sediul firmei declarat in documente. Dupa demisia de comun acord, cand mi s-a dat cartea de munca, avizata de camera de munca, am costatat ca pe periada angajarii figurez ca am fost in concediuu fara plata.. Am facut o reclamatie la ITMB, din raspunsul primit reiese ca administratorul firmei a dat o declaratie pe propria raspundere ca firma nu a avut activitate nici o zi, de la infiintare, nu a depus state de plata- deci nu s-au platit CAS, impozite etc.,iar la dosar nu exista nici o cerere de concediuu fara plata semnata de mine. Vreau sa specific , pe firma mai erau angajate alte persoane (sot, fiu, nora) , carora li s-a aplicat aceeasi metoda.Atat in perioada cat am lucrat la cabinet, cat si dupa plecarea mea(inca un an), au venit sute de clienti, de la care s-au incasat taxa de consultatie, prin conturile firmei s-au facut plati si incasari,deci nu se poate spune ca nu a avut activitate.
De un an, am facut o plangere penala, s-a inceput urmarirea penala, urmeaza decizia procuraturii de trimitere in judecata.
As dori sa stiu ce pedeapsa penala este prevazuta in astfel de cazuri. Daca firma a fost inchsa in luna decembrie prin tribunal pentru nedepunerea bilanturilor contabile, mai pot face reclamatie la Garda Financiara pentru evaziune fiscala?
Va multumesc :rtfm:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 6 Martie 2009
Cu toate acestea si inspectorii ITM ar trebui sa aiba responsabilitate cu privire la completarea carnetelor de munca si anume daca la 7 luni de la angajare nu era inregistrata decizia de suspendare a CIM si nici nu existau state de plata depuse care a fost controlul pe care l-a efectuat cu privire la completarea la zi a carnetului? In mod normal la data cand se solicita copia carnetului de munca inspectorii verifica daca acesta este completata la zi, verificarea se face si prin verificarea statelor .
Carnetul de munca este completat de ITM?
Care este data deciziei de suspendare CIM?
Vorbesc de Codul Muncii valabil in 2004-2005. Stiu ca s-a modificat, si se modifica des ( ca mai toate legile) In aceea perioada era cum am povestit eu.
Da , carnetul de munca este completat de ITM cu stampila- ITMB certifica valabilitatea inregistrarilor efectuate- si stampila cu numele si semnatura insp. ITM. Data deciziei este 01.09.2005, avizata si aceasta de insp. ITM, iar angajatoarea a depus la ITMB pe data de 29.08.2005 declaratie in nume propriu ca n-a avut activitate pana la aceea data. Cererea mea de demisie este din 19.08.2005. S-a miscat repede ......! Imi pare tare rau ca nu pot posta documentele scanate, ar fi o posibilitate sa le trimet prin email, celor interesati. E un studiu de caz, nu?
:hm:
imi cer scuze ca nu raspund la acest subiect ci doar as vrea sa stiu ce fel de act se poate incheia intre 2 persoane care se afla in situatia expusa mai sus:adica una a facut credit si alta a luat banii, obligandu-se sa plateasca creditul?as vrea si eu un raspuns urgent
Ce scuze de intarziere raspuns. Eu, din pacate nu am facut nimic. Ar fi vrut sa faca ceva de mana, dar nu are nici o valoare. Trebuie un act la notar, in care se specifica suma totala cu dobanda bancii cu tot. Trebuie trecuta data maxima la care se returneaza banii. TOTUL ESTE UN IMPRUMUT AL TAU CATRE PERSOANA ! Nu are valabilitate in fata bancii, acolo TU ai semnat, TU dai banii.Daca , Doamne fereste patesti ca mine, cu actul notarial, poti sa-l dai in judecata......Timp, alti bani, alti nervi.!! Sfatul meu, daca nu ai facut creditul, nu-l face fara act.Crede-ma , nu-mi trecea prin cap, ca o sa iau teapa, si totusi......
#-o
Personal consider ca nici un act nu va poate garanta ca o terta persoana va va plalti rata la banca.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2009
adelaida_07, utilizator

Alte discuții în legătură

Unde ma pot adresa...... yuliana yuliana Buna as dori si eu sa stiu cum imi pot recupera cartea de munca de la patroana firmei unde am lucrat?? Cartea de munca este incheiata de ITM,dar doamna ... (vezi toată discuția)
Cerere tip catre itmb Mephisto Mephisto Buna ziua. As dori si eu sa solicit eliberarea contractului de munca de la ITMB. Cum procedez? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Cartea de munca nyky79 nyky79 Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema Am lucrat la o firma 6 ani de zile din 2000 pana in 2006 cand am intrat in CIC pana anul acesta.Pe 21 ... (vezi toată discuția)