avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca inchisa cu concediuu fara plata, pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca inchisa cu concediuu fara plata, pe toata perioada angajarii

In perioada 01.05.2004 - 01.09.2005 ,am lucrat cu contract de munca pe perioada nedeterminata, ca secretara, la o firma care avea ca obiect de activitate consultanta in domeniul parapshihologic. Firma avea un spatiu inchiriat, care era si sediul firmei declarat in documente. Dupa demisia de comun acord, cand mi s-a dat cartea de munca, avizata de camera de munca, am costatat ca pe periada angajarii figurez ca am fost in concediuu fara plata.. Am facut o reclamatie la ITMB, din raspunsul primit reiese ca administratorul firmei a dat o declaratie pe propria raspundere ca firma nu a avut activitate nici o zi, de la infiintare, nu a depus state de plata- deci nu s-au platit CAS, impozite etc.,iar la dosar nu exista nici o cerere de concediuu fara plata semnata de mine. Vreau sa specific , pe firma mai erau angajate alte persoane (sot, fiu, nora) , carora li s-a aplicat aceeasi metoda.Atat in perioada cat am lucrat la cabinet, cat si dupa plecarea mea(inca un an), au venit sute de clienti, de la care s-au incasat taxa de consultatie, prin conturile firmei s-au facut plati si incasari,deci nu se poate spune ca nu a avut activitate.
De un an, am facut o plangere penala, s-a inceput urmarirea penala, urmeaza decizia procuraturii de trimitere in judecata.
As dori sa stiu ce pedeapsa penala este prevazuta in astfel de cazuri. Daca firma a fost inchsa in luna decembrie prin tribunal pentru nedepunerea bilanturilor contabile, mai pot face reclamatie la Garda Financiara pentru evaziune fiscala?
Va multumesc :rtfm:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 6 Martie 2009
live_maz a scris:

imi cer scuze ca nu raspund la acest subiect ci doar as vrea sa stiu ce fel de act se poate incheia intre 2 persoane care se afla in situatia expusa mai sus:adica una a facut credit si alta a luat banii, obligandu-se sa plateasca creditul?as vrea si eu un raspuns urgent

tot un contract de imprumut se poate face ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde ma pot adresa...... yuliana yuliana Buna as dori si eu sa stiu cum imi pot recupera cartea de munca de la patroana firmei unde am lucrat?? Cartea de munca este incheiata de ITM,dar doamna ... (vezi toată discuția)
Cerere tip catre itmb Mephisto Mephisto Buna ziua. As dori si eu sa solicit eliberarea contractului de munca de la ITMB. Cum procedez? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Cartea de munca nyky79 nyky79 Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema Am lucrat la o firma 6 ani de zile din 2000 pana in 2006 cand am intrat in CIC pana anul acesta.Pe 21 ... (vezi toată discuția)