avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Verificare adresa
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Verificare adresa

Buna ziua,
Nu stiu daca postarea acestei intrebari este corecta aici. Daca nu este locul ei aici rog, administratorul sa o mute.
Problema mea este urmatoarea. Am dat un mail catre o firma sa cer anumite raspunsuri legate de anumite reglemtari legale pe care banuiesc ca le incalca.
In mail nu am precizat de nici un fel adresa mea unde locuiesc, in schimb cand a venit raspunsul lor am primit un raspuns in care in antet era trecut numele meu si adresa. Eu nu am avut nici o legatura cu aceasta firma pana la acel mail. Am dat inapoi un alt mail in care am cerut mai multe informatii iar dansii mi-au raspuns ca mi-au trimis prin posta (normala) raspunsul.
In toata discutia mea cu aceasta firma nu am precizat niciodata adresa mea unde locuiesc si nici ca vreau raspunsul prin posta.
As dori sa stiu daca cautarea adresei mele de catre aceasta firma este o actiune legala sau nu. Iar daca aceasta este o actiune ilegala as dori sa stiu ce lege ma poate apara si ce pot sa fac.
Adresa mea nu se gaseste la o simpla cautare pe google sau alt motor de cautare. Singura modalitate de a ma gasi ar fi prin alte mijloace care dupa parerea mea sunt ilegale.
Va multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu ati avut nici o legatura cu aceea firma pana la acel mail dar le-ati cerut explicatii in privinta unui subiect care are legatura cu dvs.????!!!!
Sunteti suparat acum pentru ca cei la care le-ati trimis mailul au aflat cine sunteti? :)
In cazul in care nu stiati, nu este tocmai legal ca adresa de mail sa fie fictiva. Asadar aceasta ar trebui sa contina date reale, printre care si numele dvs. Atunci cand faceti o solicitare catre o firma, institutie ori persoana, trebuie sa indicati si numele dvs. precum si adresa dvs. , in vederea primirii raspunsului. Daca dvs. nu ati comunicat aceste date, firma respectiva le-a obtinut cel mai probabil de la furnizorul de internet, daca nu cumva au existat alte surse.
Si nu este ilegal, ca doar era in interesul dvs. Dumneavoastra ati facut solicitarea nu ei.
Ar fi simplu daca as fi avut un numar de telefon Romtelecom... si poate daca as fi stat la aceea adresa de 30 de ani... dar cum stau de 3 ani si nu am avut niciodata telefon fix, romtelecom sau alta firma... mai greu... si nici abonament de telefonie mobila... Si chiar si asa... cu ce drept imi cauta adresa?
....cu dreptul de a va raspunde la solicitarea dvs.
Din moment ce adresa de mail nu e fictiva si contine numele real si raspunsul l-am solicitat pe mail, nu mi se pare normal ceea ce au facut... Si sa inteleg ca ceea ce spuneti dvs ca firma respectiva le-a cerut la furnizorul de internet sau din alte surse... nu credeti ca ar fi oarecum ilegal sa faci asa ceva? Din cate stiu eu pentru a afla astfel de date iti trebuie un ordin judecatoresc, asta ca sa fii legal... ;) Acum nu vorbim de metodele ilegale de a obtine adresa, ca din astea cunoastem cu toti. Eu intrebam daca ceea ce au facut este legal... Dupa parerea mea, este oarecum violarea intimitatii. Eu nu le-am dat lor prin posta, nu m-am dus la ei ci am folosit adresa de mail pe care am gasit-o la ei pe site. Ca o fi fost buna sau nu... nu aveam de unde sa stiu, in schimb eu am dat pe adresa mea cu numele meu.

Nu va suparati ca va intreb, dar ce specializare aveti?
Eu va pot enumera 1000 de moduri de a face rost de adresa cuiva, toate nu prea legale.
SIngura metoda legala pe care o cunosc este prin ordin judecatoresc, de politie, sri sau alta institutie care se ocupa cu asa ceva.
Nu poti pur si simplu sa te apuci sa cauti o persoana dupa nume, sa zicem, gasesti adresa si prin coincidenta o si nimeresti, fara a incalca legea.
Cum ar fi daca dvs. ati da un mail la o televiziune, sa zicem, si a doua zi va treziti cu presa la usa, desi in orasul respecti poate mai exista inca 200 de persoane cu numele dvs. Ar fi normal asa ceva?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Poate fi identificat expeditorul unor mesaje electronice? camycalin camycalin Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la e-mail meu! o persoana a folosit calculatorul meu si-a facut cont de e-mail si a trimis unor persoane mai ... (vezi toată discuția)
Divulgare identitate (ip) de catre furnizorul de internet cosmin910 cosmin910 Buna ziua! Caz real! Un angajat al unei firme private a trimis mai multe mail-uri anonime (care au deranjat conducerea firmei la care este angajat), de pe un ... (vezi toată discuția)
Facebook dezactivat Unicka20 Unicka20 Buna dragii mei! La Multi Ani! Vin si eu cu o intrebare...Am cont Facebook de 10 ani si am postat ceva cu firma Adidas, la câteva zile primesc mesaj ca s-a ... (vezi toată discuția)