avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria unui cetatean Roman in Olanda cu un cetatean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria unui cetatean Roman in Olanda cu un cetatean Olandez

Buna ziua ! Ma numesc Marius si sunt din Galati. As dori o informatie clara de la dumneavoastra!!! Sunt cetatean Roman si doresc sa ma casatoresc in Olanda cu un cetatean Olandez,ce acte imi sunt mie necesare ????
(oriunde intreb m-i se ofera raspunsuri incomplete sau eronate si mereu aflu ceva nou necesar )
Va multumesc anticipat !!!
Astept raspunsul dumneavoastra !
Cel mai recent răspuns: marduc , utilizator 19:54, 14 Septembrie 2013
Toate aceste acte de care am nevoie pentru casatoria in Olanda necesita traducere de aici din tara ?
De la starea civila am obtinut intradevar certificatul de nastere model international pe care l-am apostilat la prefectura dar despre acea adeverinta de cutuma ...ei mi-au eliberat doar un act in care se precizeaza ca am fost casatorit si ca am divortat cu care m-au trimis de asemeni sa-l apostilez la primarie.....Acum nu mai inteleg nimic,acesta este adeverinta de cutuma sau act de celibat ?
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
marduc, utilizator
Este bine ce adeverinta v-au eliberat cei de la starea civila. Apostila pe adeverinta de cutuma se aplica de prefectura, nicidecum de primarie. Daca sunteti divortat sentinta de divort si de incredintare a copilului definitiva si irevocabila se stampileaza mai intai de Judecatorie*mentionati la arhiva ca urmeaza sa va adresati Tribunalului pentru apostila*si mai apoi se apostileaza de Tribunalul Judetean. Actul de celibat este de fapt adeverinta de cutuma. Parerea mea este sa nu traduceti actele aici deoarece legalizarea vi se cere sa fie facuta de un notar din Olanda si cum fiecare notar lucreaza cu traducatorul sau riscati sa fiti trimis din nou la traducator si achitati taxa de 2 ori.
Va multumesc mult pentru raspuns ! Dar in privinta copilului,sentinta in care se precizeaza unde si ce parinte are dreptul de a-l creste,dispune ca copilul sa fie crescut de ambii parinti cu egale drepturi asupra lui...si doar imi permite mie sa il am la domiciliu ptr a-l creste.Iar eu nu voi lua copilul afara din tara ci va ramane cu parintii mei.In olanda ei nu mi-au cerut nimic despre copii din casatorii anterioare.Deci e corect sa apostilez doar sentinta de divort pe care o i-au cu mine in olanda ?
Teoretic este corect, daca dispuneti de 2 sentinte separate*de regula in sentinta de divort este mentionata si persoana cui ii este incredintat copilul precum si domiciliul acestuia*numai ca in Olanda probabil veti putea beneficia si dvs. de anumite drepturi banesti dupa copil de aceea este indicat sa aveti asupra dvs. si sentinta de custodie comuna apostilata pentru a face dovada ca aveti in intretinere si un copil minor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Justitiarul711, utilizator

Alte discuții în legătură

Acte cetatean roman pentru casatoria in ue tama tama buna ziua. vreau sa ma casatoresc cu un cetatean italian ce acte imi trebuiesc din tara si de unde le pot lua? casatoria va fi in italia. trebuiesc apostile? ... (vezi toată discuția)
Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru casatorie cu un cetatean egiptean anamarya anamarya Buna dimineata.Va rog, imi puteti spune ce acte imi trebuiesc pentru a ma castori cu un cetatean din Egipt.Am inteles ca am nevoie de un act scris in engleza ... (vezi toată discuția)