avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Declaratie privind conformitatea cu documentatia ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Declaratie privind conformitatea cu documentatia tehnica si caietele de sarcini

Este vorba despre un ofertant care la propunerea tehnica sa prezinta cu o "Declaratie privind conformitatea cu documentatia tehnica si caietele de sarcini".

Este vorba de o licitatie pe lucrari de drumuri.

Nu am auzit eu poate, si exista acest tip de document, desi ma indoiesc. A fost respins ca neconform in temeiul art 79 (1) din HG.

Ofertantul a facut contestatie. Asteptam raspunsul.

Intrebarea mea este urmatoarea: se poate prezenta un op ec cu o declaratie de conformitate pe partea tehnica? Ati intalnit asa ceva? :O

Nici nu stim ce sa scriem in notificarea pentru CNSC...Noua ni se parea evidenta situatia. Toti ceilalti operatori au trimis oferta tehnica detaliind modul in care vor respecta cerintele DA... in materie tehnica
Cel mai recent răspuns: soazig , utilizator 14:01, 15 Mai 2013
la propunerea tehnica te prezinti cu o oferta tehnica si nu cu o declaratie de conformitate. declaratia de conformitate si garantie se da dupa realizarea produsului/serviciului/lucrarii.
Se poate prezenta cu orice declaratie, dar nu cu o declaratie care sa tina loc unic de propunere tehnica. Cel putin, asa am inteles situatia.

Normal nu are sanse de castig, sunt incidente art.3, lit.p), art.170 din OUG 34, coroborat cu art.36, alin.2, lit.a) si art.79, alin.1 (inteleg ca s-au solicitat clarificari si nu a raspuns concludent)din HG 925.
Daca toti ar putea fi acceptati cu o simpla declaratie, ce rost mai are termenul de propunere tehnica din OUG 34 ?



Detaliati in punctul de vedere ca intrucat exista diverse moduri de executie a lucrarii, conform propriului mod de lucru stabilit de fiecare ofertant pe baza cerintelor din caietul de sarcini, acesta avea obligatia sa prezinte modul cum va indeplini cerintele din caietul de sarcini, respectiv resurse umane, materiale si financiare alocate pentru fiecare din activitati si modul de utilizare a acestora in respectivele activitati, tehnologii de lucru, planificare, etc., astfel incat AC sa se convinga ca acesta cunoaste tehnologiile si are capacitatea de executie a contractului si in plus va executa corespunzator lucrarea. Mai mult, desi ati cerut clarificari, acesta nu a asigurat AC ca poate executa contractul. neprecizandu -le nici atunci, etc, etc.

Dau un ex. alegoric, SF, exagerat, de necunoscator, dar care ilustreaza (chiar daca la modul exagerat) de ce este obligatorie descrierea in prop.tehn. a lucrarii de catre ofertant: \" Bitumul il torn cu 2 oameni cu galeata si il intind cu lopata in ritm de 2 metri pe ora\".Tehnic este perfect posibil, desi nu se mai foloseste, si oferta trebuie acceptata. Dar ofertantul putea sa spuna: \"bitumul il arunc din elicopter, de la 1000 m inaltime\", sau \"Bitumul il torn cu 2 oameni cu galeata si il intind cu lopata in ritm de 2 kilometri pe ora\".ceea ce tehnic era inadmisibil oferta urmand a fi respinsa.
Exemplul il puteti folosi la modul concret si real, exemplificand cu o operatiune din caietul de sarcini pe care el o putea descrie necorespunzator, prin folosirea unui numar insuficient de personal, un utilaj inadecvat sau insuficient tehnic, etc. pentru a sustine de ce era necesara prezentarea obligatorie a activitatii proprii prin propunerea tehnica si nu doar o declaratie ca va respecta caietul de sarcini.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
vlad nicolae, moderator
Multumesc pentru raspuns.

Site-ul este unul natura 2000; AC a obtinut cu mare dificultate autorizatia de mediu/ proiectul este si cu finantare europeana, in concluzie, autoritatea de management si agentia de mediu au stabilit niste reguli foarte clare, cunoscute de catre ofertanti, pentru ca avizele au fost postate pe seap.

In ambele: fisa de date/ caiet de sarcini, au fost specificate foarte clar urmatoarele: se vor detalia urmatoarele etape ale executiei de lucrari: organizarea santierului, etc... , tinand cont de notificarile avizelor de mediu.

Am depus notificarea, nu cred ca vor castiga ofertantii contestatari, cel putin asa am vazut din cateva solutii la contestatii similare pe site-ul cnsc.

Soazig
Ma indoiesc ca i se va admite contestatia din principalul motiv ca s-ar crea un precedent extrem de periculos si inadmisibil.

Urmatoarea data nu se vor mai depune nici documentele de calificare nici propunerea financiara, ci doar o pagina cu doua randuri prin care declara pe propria raspundere ca indeplineste tot si orice cere AC.
Va urez succes si poate ne comunicati ce a decis CNSC.
Va voi tine la curent, asteptam decizia CNSC.
In prima faza, presupun ca CNSC a cerut completarea continutului contestatiei, pentru ca dupa instiintarea de depunere a contestatiei, ofertantul nu a depus si oferta cu care isi justifica pozitia. Adica in fapt, in contestatia depusa dansul specifica faptul ca la pagina x s-au scris urmatoarele si AC nu a tinut cont de raspuns.

S-au depus numai DA (descarcare SEAP) cererile si raspunsurile la clarificari. Atat.

Mie mi s-a parut cel putin infantila pozitia ofertantului in acest caz.

Dar astept decizia si va voi comunica rezultatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret licitatie criptat eronat !!! dcarmen dcarmen Rog mult lamuriri. In urma unei licitatii online, s-au atasat toate actele solicitate cf caiet de sarcini, insa la rubrica din SEAP - la oferta financiara s-a ... (vezi toată discuția)
Lipsa propunere tehnica in cadrul sedintei de deschidere a ofertelor mada_dum mada_dum Buna ziua, In cadrul sedintei de deschidere a unei cereri de oferte, unul dintre ofertanti nu a introdus in plic propunerea tehnica. Mai mult, se si intreba ... (vezi toată discuția)
Ofertant in licitatie, procedura contestata la cnsc labchiminv labchiminv Buna ziua. Sunt ofertant intr-o licitatie, procedura a fost electronica si oferta noastra a fost declarata castigatoare de catre AC. Contracandidatul nostru a ... (vezi toată discuția)