avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract drept abitatie pe o parte din imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract drept abitatie pe o parte din imobil

Buna ziua! As dori niste raspunsuri la problemele mele pt care va multumesc anticipat:.As vrea sa fac contract de abitatie cu fostul sot in care sa trec urmatoarele clauze:-1). dreptul de abitatie sa se rezume doar la o camera si folosinta anexelor ( baie,bucatarie,pod,curte) 2).plata utilitati 50% .3).sa nu aiba dreptul sa aduca alte persoane sa locuiasca in imobil (viitoare nevasta ,frati,copii) 4.In contract sa fie stipulat ca acest drept de abitatie se face in schimbul renuntarii la partaj si ca nu o sa mai aiba nicio pretentie de sulta pe viitor.pt diverse servicii de manopera la imobilul in cauza. 5) In cazul decesului meu contractul mai e valabil sau nu? Mostenitorii mei preiau acest contract viager?
Intreb astea fiindca in lege scrie ca poate locui cu familia Eu nu sunt de acord cu acest aspect. Imobilul are doua camere si in o camera voi locui eu.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 09:53, 10 Mai 2013
Buna ziua,
1. Cerinta 3 este abuziva si ma indoiesc ca o va accepta cineva. Daca omul se recasatoreste, unde sa stea cu sotia daca nici aia nu are casa?
2. Contractul se poate pastra de mostenitori.
3. Mai bine platiti sulta si ramaneti cu casa.
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocarea donatiei luiza_luana luiza_luana Domnul X, in varsta de 80 ani, (tatal meu) si Doamna X au donat casa si terenul aferent fiicei Doamnei X si nepoatei acesteia, care la randul lor au donat cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu clauza de intretinere si abitatie baietzika baietzika am vandut casa si terenul fetei mele impreuna cu sotul acesteia. in contract este prevazuta o clauza de intretinere si abitatie pt perioada vietii si abitatie ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate danaoz danaoz buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)