avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un necredincios m-a calomniat pe internet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un necredincios m-a calomniat pe internet

Sunt Parintele Nicolae,umblu prin sate,ajut la strangerea de fonduri pentru construirea unei categrale.
Umblu cu o masina pe care este montat un gramofon,mesajul se repeta mereu...VENITI SA VA DAU LUMINA...
Un necredincios fost asociat la strangerea acestor fonduri s-a apucat sa scrie pe internet despre mine lucruri urate,spune ca am bagat mana in pomana binevoitorilor ca sa imi cumpar de mancare,am citit ce scrie si ma simt ca ultimul om,ce pot sa fac impotriva acestiu calomniator.
ParinteleNicolae

Daca sa spunem ati mancat din acei bani dar ati dat banii si la biserica faptul ca ati mancat o paine sau ceva modest nu inseamna nimic.
Din cate stiu biserica nu da chitante.
Doar daca ati luat bani mai multi ar putea aparea discutii...dar biserica mai da de mancare si la cei nevoiasi si daca au mancat si alti nevoiasi din acei bani ( ma refer la oameni saraci) pana la urma cam acesta ar fi rostul bisericii...sa ajute saracii...

Nu stiu ce opinie ar putea avea politia dar mai exista si procurori si judecatori care sa analizeze cazul si sansele sa se ajunga la concluzia expusa de mine sunt foarte mari, caz in care nu ar fi vorba de o infractiune.
Si in cutia milei se dau bani si chiar daca aceasta nu are megafon nu cred ca ar conta...
Important este ceea ce s-a intamplat cu banii...in sensul sa nu ii fi bagat in buzunarul propriu...
Daca din acesti bani ati mancat dvs. si alti oameni nevoiasi...nu consider ca ar fi o problema...penala...din moment ce si biserica si-a primit partea...

[2.8. Poti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care te referi. Te rugam sa nu exagerezi cu citarea intregului mesaj daca nu e necesar.]

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
În opinia mea , persoana care a publicat acel mesaj cu conţinut defăimător , prin aceea că persistă în atitudine şi recurge la ameninţări chiar, ar merita o plângere penală pentru aceste fapte.Aţi încercat calea amiabilă, l-aţi invitat la a fi înţelept , dar acesta pare să fi premeditat un astfel de atac, filmându-vă pe ascuns,după cum pretinde. Dacă urmăreştre vreun folos material prin demersurile lui , fapta constituie şantaj.
Dacă aţi ieşit pe uliţele comunei şi aţi procedat după cum aţi relatat pentru ca enoriaşii să vină şi să contribuie financiar la construirea catedralei nu consider că aţi făcut ceva greşit, ori, dacă aţi fi făcut ceva greşit , se găsea cineva să vă reclame, cei de la postul local de poliţie sigur ştiu despre demersul dvs.
Nu aţi obligat pe nimeni să contribuie, cred că este ca atunci când vine preotul cu Boboteaza, dacă nu vrei nu-i deschizi. Oamenii,mai ales cei de la sat, doresc să aibă o biserică frumoasă şi de regulă se implică financiar.Chiar şi în oraşe se întâmplă la fel.Cred că majoritară este contribuţia enoriaşilor la construirea bisericilor, subvenţiile de la stat fiind modice .
Cum au spus şi colegii , dacă ştiţi că nu aţi făcut nimic în afara legii, nu aveţi de ce vă teme şi chiar dvs. puteţi fi cel care să depună o plângere penală.Desigur, va trebui să faceţi dovada faptelor fostului dvs. colaborator.
Cât despre chitanţe, nu prea sunt sigură că se obişnuieşte să se taie chitanţe.La mine la ţară parcă se dau uneori chitanţe, atunci când se donează bani bisericii .Dar cine cere chitanţă? Odată, un preot mi-a tăiat chitanţă , când i-am achitat slujba pentru parastasul tatălui meu .Dar nu mă interesa aspectul.Oamenii au încredere în biserică , în general. Sunt voci care acuză preoţii că ar fi prosperat pe seama credincioşilor . Dar sunt oameni care acuză pe oricine , de orice, pentru că ei nu sunt capabili de mai nimic.
În fine, pentru a nu divaga de la subiect, îmi permit să vă sfătuiesc ca, până când se mai liniştesc spiritele,să renunţaţi la a ieşi cu portavocea prin sat. Oamnii deja cunosc faptul că strângeţi fonduri pentru biserică.Cine doreşte, va veni să contribuie oricum.
Veţi demonstra buna dvs. credinţă atunci când veţi ridica biserica.
Pentru a face o plangere penala cred ca ar trebui sa se sfatuiasca cu cei superiori.
Adica nu cred ca poate depune o plangere penala fara sa ceara acordul...
Ar fi bine să se sfătuiască, însă nu cred că are nevoie de acordul superiorilor, deoarece este vorba despre dreptul la petiţionare, care nu trebuie să fie condiţionat .
Sigur că ar fi preferabil ca acest conflict să înceteze fără a se ajunge la plângere, însă totodată , dacă ne imaginăm că nu este deloc plăcut să fim şantajaţi şi să se scrie despre noi diverse lucruri , iar cineva persistă în a face acest lucru , poate că plângerea ar fi cel mai bun lucru.
Mie şantajul mi se unul dintre cele mai josnice tertipuri de a încerca să se obţină ceva . Persoana care este pusă în această situaţie trăieşte un real calvar . Chiar dacă a comis o faptă penală, sau dacă a comis nu ştiu ce lucru imoral , va răspunde dacă este vinovat, va suporta consecinţele dacă este descoperit, după caz, dar a fi şantajat este extrem de urât.

Sunt Parintele Nicolae,umblu prin sate,ajut la strangerea de fonduri pentru construirea unei categrale.

Parintele Nicolae umbla prin mai multe sate, nu doar in unul unde sa-l cunoasca lumea. Spune ca vrea sa stranga bani pentru constructia unei categrale (?!), nu pentru o biserica. Cati ani ar trebui sa umble cu portavocea ca sa adune bani pentru ce zice ca vrea sa faca, toata Romania plus guvernul baga bani de ani de zile in Catedrala Neamului si e departe de a fi gata.

Fostul ''asociat'' il santajeaza, sfaturile ar trebui sa fie orientate spre cum sa se apere de asta - nu ar trebui incurajat sa continue cu taxarea naivitatii oamenilor. Preotii cu parohie nu umbla cu portavocea prin alte sate ca i-ar lua la goana titularii iar calugarii nu au voie sa faca asta.

Alte discuții în legătură

Preotii incotro? mariaburete mariaburete Ce ne facenm cu preotii care din ce in ce maresc taxele (bisericesti).De curand tatal meu a decedat (1 luna),si preotul din sat fara nici o jene ne cere atatia ... (vezi toată discuția)
Sora soțului ne trimite mereu mesaje de șantaj, amenințare și jigniri. se pedepsește hărțuirea? ce trebuie să fac? denisa.f denisa.f Sora sotului , ne hartuieste trimitandu-ne mereu mesaje de santaj,amenintare,jigniri , vorbeste la toata lumea lucruri neadevarate despre noi si face acuzatii ... (vezi toată discuția)
Caz civil sau abuz de incredere - recuperarea unei sume de bani Stefan1987 Stefan1987 Buna ziua, am și eu nevoie de niște sfaturi, în urma cu aproape 1 an am dat unui prieten o suma de bani împrumut pentru a-și cumpăra o finala pentru un ... (vezi toată discuția)