avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un necredincios m-a calomniat pe internet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un necredincios m-a calomniat pe internet

Sunt Parintele Nicolae,umblu prin sate,ajut la strangerea de fonduri pentru construirea unei categrale.
Umblu cu o masina pe care este montat un gramofon,mesajul se repeta mereu...VENITI SA VA DAU LUMINA...
Un necredincios fost asociat la strangerea acestor fonduri s-a apucat sa scrie pe internet despre mine lucruri urate,spune ca am bagat mana in pomana binevoitorilor ca sa imi cumpar de mancare,am citit ce scrie si ma simt ca ultimul om,ce pot sa fac impotriva acestiu calomniator.
ce pot sa patesc in cazul in care se deschide un dosar de cercetare.

Puteti fi cercetat pentru inselaciune, atat. Ce puteti pati, vedeti mai jos.
Art. 215

Înşelăciunea

Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.

Înşelăciunea săvârşită prin folosire de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Unde este inselaciunea,lumea vine la mine de binevoie,ofer iluminare si mantuire.
VENITI SA VA DAU LUMINA, LASATI IN URMA PACATELE LUMESTI, AJUTATI LA CONSTRUIREA CATEDRALEI INTEGRARI,aici nu este nici un fel de inducere in eroare,am planurile in buzunar le arat oamenilor ai chem la credinta,la iluminare.VENITI SA VA DAU LUMINA zic,nu folosesc nici o calitate mincinoasa sunt parinte spiritual,le dau lumina la toti le dau si chitante de mana,la tara oamenii sunt mai saritori, vor sa ajute, nu refuz pe nimeni primesc toate tipurile de donatii cereale,legume,animale,bani,haine,mobila,obiecte electrocasnice,toti vor sa se implice,lumea vorbeste,uite maica a venit parintele,vrea sa faca o catedrala,am oferit servicii gratuite de impacare lumeasca si spirituala,spovedire la rulota,am simtit multa sinceritate,luminez calea suferinzilor aduc lumina si speranta,acum caut colaboratori,cei interesati trebuie sa cunoasca o limba straina,sa fie persoane comunicative vrem sa dechidem filiale in toata Europa.
ParinteleNicolae a scris:

Unde este inselaciunea,lumea vine la mine de binevoie,ofer iluminare si mantuire.
VENITI SA VA DAU LUMINA, LASATI IN URMA PACATELE LUMESTI, AJUTATI LA CONSTRUIREA CATEDRALEI INTEGRARI,aici nu este nici un fel de inducere in eroare,am planurile in buzunar le arat oamenilor ai chem la credinta,la iluminare.VENITI SA VA DAU LUMINA zic,nu folosesc nici o calitate mincinoasa sunt parinte spiritual,le dau lumina la toti le dau si chitante de mana,la tara oamenii sunt mai saritori, vor sa ajute, nu refuz pe nimeni primesc toate tipurile de donatii cereale,legume,animale,bani,haine,mobila,obiecte electrocasnice,toti vor sa se implice,lumea vorbeste,uite maica a venit parintele,vrea sa faca o catedrala,am oferit servicii gratuite de impacare lumeasca si spirituala,spovedire la rulota,am simtit multa sinceritate,luminez calea suferinzilor aduc lumina si speranta,acum caut colaboratori,cei interesati trebuie sa cunoasca o limba straina,sa fie persoane comunicative vrem sa dechidem filiale in toata Europa.

Catedrala integrarii? (cu doi "i", parinte, cu doi) :happy: N-ar fi mai indicata construirea unei catedrale a Analfabetului Habotnic? Nu de alta, dar sunt din ce in ce mai multi.
gramofon montat pe autovehicul? spovedire la rulota? chitante de mana? Haidi bre, ca-i prea gogonata! :pleasantry:
In mod rational o sa presupun ca ParinteleNicolae e un glumet care a dorit sa vada cat de mare e gradina Domnului. :worthy:
Da' haide sa ma aflu si eu in treaba
Unu. Privitor la inselaciune. Lasand la o parte faptul ca religia este cea mai veche escrocherie din lume - se prezinta minciuni gogonate ca adevaruri supreme cu scopul de a obtine pentru biserica si/sau pentru membrii ei un folos material injust producand astfel societatii prejudicii materiale si morale - nu cred ca in Romania va fi condamnat cineva penal pentru inselaciune savarsita strangand fonduri pentru biserica. Cand scriu asta imi aduc aminte ca criminalul Daniel Corogeanu a facut doar 4 ani de inchisoare dupa ce a omorat-o prin tortura prelungita mai multe zile pe o femeie la manastirea Tanacu. In orice tara civilizata un astfel de criminal nu mai era niciodata eliberat. Asadar stati linistit ParinteNicolae, daca Corogeanu a facut 4 ani antrenamente de fotbal in penitenciar pentru omor deosebit de grav savarsit cu cruzime, pentru inselaciune pioasa veti fi, eventual, dojenit.
Doi.Semne de intrebare Ce mi se pare in neregula in legatura cu povestea d-voastra este lipsa de reactie a Autoritatii Bisericesti (am scris intentionat cu majuscule pentru ca in Romania, afara de autoritatea legiuitoare, autoritatea executiva si autoritatea judecatoreasca exista si o Autoritate Bisericeasca al carei rol pare sa fie acela de a le controla si conduce pe celelalte trei).
Trei. Falsul paradoxul al lui Umar. Exista doua posibilitati si numai doua: fie colectati bani pentru biserica, fie nu, tertio non datur. Daca ii colectati pentru biserica si ati bagat din greseala mana in ei ... e de mirare ca mai sunteti in libertate. Nimeni nu baga mana in banii bisericii fara a fi pedepsit imediat in lumea aceasta! Daca nu-i colectati pentru biserica ... e de mirare ca mai sunteti in libertate pentru ca nimeni nu colecteaza bani folosul propriu si in numele bisericii fara a fi pedepsit imediat in lumea aceasta!
Intervenţie moderator

Întrucât ultimele dezvăluiri făcute de parintele Nicolae schimbă cu totul datele problemei , consider că nu ma avem nimic de adăugat . Acţiunile dumnealui par a fi undeva la limita legalităţii , şi cu siguranţă, dacă organele în drept vor fi sesizate şi se vor efectua cercetări, se vor lua măsurile cuvenite , în caz că se face vinovat de ceva. Rămân la ideea că şantajul trebuie pedepsit şi că oricine are cunoştinţă despre săvârşirea unor infracţiuni, poate face un denunţ .
Desigur că opinii şi reacţii faţă de cele relatate în ultimul mesaj de parinte abia de acum încolo pot să apară , doar că acestea cu siguranţă ar fi unele foarte critice . Pentru a evita acest lucru, de comun acord cu admin, am decis închiderea subiectului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preotii incotro? mariaburete mariaburete Ce ne facenm cu preotii care din ce in ce maresc taxele (bisericesti).De curand tatal meu a decedat (1 luna),si preotul din sat fara nici o jene ne cere atatia ... (vezi toată discuția)
Sora soțului ne trimite mereu mesaje de șantaj, amenințare și jigniri. se pedepsește hărțuirea? ce trebuie să fac? denisa.f denisa.f Sora sotului , ne hartuieste trimitandu-ne mereu mesaje de santaj,amenintare,jigniri , vorbeste la toata lumea lucruri neadevarate despre noi si face acuzatii ... (vezi toată discuția)
Caz civil sau abuz de incredere - recuperarea unei sume de bani Stefan1987 Stefan1987 Buna ziua, am și eu nevoie de niște sfaturi, în urma cu aproape 1 an am dat unui prieten o suma de bani împrumut pentru a-și cumpăra o finala pentru un ... (vezi toată discuția)