Sunt Parintele Nicolae,umblu prin sate,ajut la strangerea de fonduri pentru construirea unei categrale.
Umblu cu o masina pe care este montat un gramofon,mesajul se repeta mereu...VENITI SA VA DAU LUMINA...
Un necredincios fost asociat la strangerea acestor fonduri s-a apucat sa scrie pe internet despre mine lucruri urate,spune ca am bagat mana in pomana binevoitorilor ca sa imi cumpar de mancare,am citit ce scrie si ma simt ca ultimul om,ce pot sa fac impotriva acestiu calomniator.
Aşa este, fondurile sunt pentru o catedrală.De fapt , recitind , constat că părintele afirmă că ajută la stângerea de fonduri pentru a se construi catedrala .Deci nu dumnealui o construieşte, ci doar ajută la strângerea de fonduri. Presupun că acele fonduri trebuie vărsate undeva. Poate că sunt mai mulţi preoţi care fac acest lucru sau poate şi alţi angajaţi din cadrul bisericii.
Nu mi s-a părut că cineva l-a încurajat pe părinte să continue cu strângerea de fonduri , şi a primit sfaturi de natură juridică , chiar dacă discuţiile au mai fost şi colaterale .
Cum am spus, indiferent ce face ,dacă este de bună credinţă sau nu , nu are nimeni dreptul să îl şantajeze .Dacă a făcut ceva în afara legii, poate să răspundă . Dar şantajul constituie o infracţiune foarte gravă pentru că atentează la libertatea psihică a persoanei .
Dacă cineva ştie că altcineva a comis o faptă penală , şi vrea să se implice, se duce şi face un denunţ , nu apelează la şantaj. La asta mă refeream , şi chiar nu încurajăm pe nimeni să comită ilegalităţi , de asemenea, nici nu judecăm , ci doar oferim sfaturi şi ne exprimăm opinii.
Am scris ce am scris datorita acestui fragment dintr-un mesaj de al tau: În fine, pentru a nu divaga de la subiect, îmi permit să vă sfătuiesc ca, până când se mai liniştesc spiritele, să renunţaţi la a ieşi cu portavocea prin sat.
insa nu ti-am pus la indoiala buna-credinta, este evident ca il crezi pe Parintele Nicolae.
Eu nu il cred dar asta nu conteaza, a venit sa ceara sfaturi cum sa iasa din belea si a fost ajutat insa a-i arata si compasiune pentru ce pateste mi se pare prea mult.
Daca mesajul meu incalca regulamentul sa fie sters, nu e nicio suparare :coffee:
:offtopic:Opiniile contradictorii nu pot constitui încălcare a regulamentului .Să nu uităm că din contradicţie se naşte progresul :innocent:
Aşa este , eu sunt o fire mai empatică . Probabil că dacă toţi cei care ne scriu că au comis infracţiuni şi ne solicită sfatul ar fi ,,certaţi,, de noi , nu ne-ar mai căuta . Practic, oferindu-ne sprijinul , implicit oferim şi compasiune. Eu aşa cred.
VENITI SA VA DAU LUMINA ,asa se aude in amiaza mare la difuzoare.
VENITI SA VA DAU LUMINA, LASATI IN URMA PACATELE LUMESTI, AJUTATI LA CONSTRUIREA CATEDRALEI INTEGRARI,am planurile in buzunar le arat oamenilor,le vorbesc ai fac sa inteleaga ca viata nu este posibila fara caldura si lumina oferita de soare,eu sunt adeptul iluminari,parinte spiritual,cine suntem noi sa ne indoim de aceasta binecuvantare,dumnezeu este in fiecare dintre noi,razele soarelui ne saruta oasele in fiecare dimineata,merg prin mai multe sate impart credinta si lumina,merg inaintea masini pentru a putea fi in contact cu lumea,am gresit la inceput dar cu trecerea timpului am inteles care imi este rostul,merg pe calea iluminarii,iubesc soarele si natura, aceasta CATEDRALA A INTEGRARII este in stadiul de proiect,vreau sa fac ceva care sa dainuiasca in timp,vreau ca oamenii sa ma pomenesca pentru aceste fapte pamantesti strang acesti bani pentru comunitate,intradevar exista o mica confuzie dar oamenii stiu exact pentru ce dau banii ,am chitante de mana pentru sumele mai importante am strans toate facturile,hotel,masa,benzina,impozite,ce pot sa patesc in cazul in care se deschide un dosar de cercetare.
Cristina, eu n-am atins utilizatorul nici cu-o floare dar nu pot sa empatizez cu ‘’suferinta’’ provocata de teama de a fi denuntat ca foloseste banii in alte scopuri decat pentru proiectul Catedralei Integrarii ( :slap: ). Consider ca nu merita sa i se arate si compasiune pentru ce i se intampla, una e sa fie sfatuit cum sa procedeze daca este santajat si alta e sa i se adreseze mesaje de imbarbatare. Acesta este motivul pentru care am scris ca n-ar trebui incurajat sa se plimbe cu portavocea, imi pare rau ca l-ai inteles in alt sens decat am avut intentia.
Repet: nu ti-am pus la indoiala buna-credinta. Vreau sa cred ca nu pentru mine ai scris chestia aia cu certatul utilizatorilor care au comis infractiuni. Nu e cazul, stiu limitele in care ne putem exprima.
Preotii incotro?
mariaburete
Ce ne facenm cu preotii care din ce in ce maresc taxele (bisericesti).De curand tatal meu a decedat (1 luna),si preotul din sat fara nici o jene ne cere atatia ... (vezi toată discuția)