avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore sambata si duminica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore sambata si duminica

daca angajatorul stabileste prin reg de ordine interioara un spor de 2% din salariu ptr orele de sambata si duminica,dar nu modifica si contractul individual de munca este legal sa se aplice 2%
in codul muncii la art137 aln 3 se specifica,, spor la salariu stabilit prin ccm cim
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:59, 16 Mai 2014
atunci ce spor trebuia calculat
Legea nu prevede niciun cuantum al acestui spor. Expertul nu trebuia sa calculeze daca nu exista prevazut in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern cuantumul acestui spor.
freeelis a scris:

Legea nu prevede niciun cuantum al acestui spor. Expertul nu trebuia sa calculeze daca nu exista prevazut in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern cuantumul acestui spor.

Buna ziua!
In cazul in care datorita unei cresteri a volumului de activitate salariatii sunt chemati la lucru si sambata, fiind platiti cu un spor de 75%, dar nu este prevazut un spor referitor la repausul saptamanal se incalca sau nu se incalca art 137 din codul muncii?

In opinia mea, nu s-ar incalca prevederile art.137 C.mun. daca orele lucrate sambata si duminica se platesc cu un spor de 75% plus acordarea de zile libere.
freeelis a scris:

In opinia mea, nu s-ar incalca prevederile art.137 C.mun. daca orele lucrate sambata si duminica se platesc cu un spor de 75% plus acordarea de zile libere.

In situatia descrisa mai sus nu se mai acorda zile libere. In functie de volumul de activitate si in functie de disponibilitatea angajatilor se lucreaza de luni pana sambata inclusiv, iar pentru ziua de sambata se primeste un spor de 75% la salariu (spor pentru orele suplimentare). Ziua de repaus este duminica, dupa care se reincepe lucrul de lunea. Aveti, va rog, o sugestie?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Plata ore suplimentare Mainerici  Ctin Mainerici Ctin o persoana a castigat in instanta plata orelor suplimentare ptr 2011-2012,plata orelor de sambata si duminca,plata orelor de sarbatori legale cf codului ... (vezi toată discuția)
Plata sarbatorilor legale ce pica simbata si duminica dijmarescu dijmarescu Buna, Este legal daca un angajator alege intre a plati angajatii care lucreaza intr-o zi de sarbatoare legala ce pica sambata sau duminica doar cu spor de ... (vezi toată discuția)
Ore sambete si duminici albert56 albert56 Buna Ziua!Am o intrebare pentru cine poate sa-mi de-a un raspuns competent!Lucrez la o firma foraj marin!sindicatul si semnat CCM cu patronatul in cARE SE ... (vezi toată discuția)