avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebari interogatoriu reducere pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebari interogatoriu reducere pensie alimentara

Va rog foarte mult domnilor avocati sau colegilor de suferinta care au trecut printr-un proces de reducere a pensiei alimentare cum as formula citeva intrebari la interogatoriu.Banuiesc ca nu poate sa fie de forma:esti de acord sa reduc pensia alimenatara?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:52, 25 Mai 2025
Eu am avut primul termen în cadrul cereri de mărire pensie alimentară pentru unul din copii fiindcă a rămas doar unul, iar pentru celălalt nu mai plătește. Am fost întrebat de judecător dacă există o hotărâre în privința încetării plății pensiei către cel mare, dar am spus că nu si că doar a încetat să o plătească, stiind că este major. Pârâta nu a fost nici prezentă, nici reprezentată, iar la dosar nu există nici măcar o întâmpinare. S-a dat un alt termen, în vederea solicitări veniturilor ei de la angajator și de la ITM și în vederea interogatoriul, dar nu mi s-a pus în vedere formularea întrebărilor către acestea. Cine îi va adresa întrebări?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2025
alexandra5002, utilizator
Daca interogatoriul a fost incuviintat din oficiu, instanta va adresa intrebari partii.

alexandra5002 a scris:

Eu am avut primul termen în cadrul cereri de mărire pensie alimentară pentru unul din copii fiindcă a rămas doar unul, iar pentru celălalt nu mai plătește. Am fost întrebat de judecător dacă există o hotărâre în privința încetării plății pensiei către cel mare, dar am spus că nu si că doar a încetat să o plătească, stiind că este major. Pârâta nu a fost nici prezentă, nici reprezentată, iar la dosar nu există nici măcar o întâmpinare. S-a dat un alt termen, în vederea solicitări veniturilor ei de la angajator și de la ITM și în vederea interogatoriul, dar nu mi s-a pus în vedere formularea întrebărilor către acestea. Cine îi va adresa întrebări?

Interogatoriul nu este necesar intr un dosar de genul celui avit de dvs, caci el este despre fapte personale. In situatia dvs adeverinta de venit este suficienta. Mai ales daca partea adversa nu formuleaza vreo intampinare in care sa se opuna si sa probeze nevoile concrete ale copilului.

ContSters289190 a scris:

Va rog foarte mult domnilor avocati sau colegilor de suferinta care au trecut printr-un proces de reducere a pensiei alimentare cum as formula citeva intrebari la interogatoriu.Banuiesc ca nu poate sa fie de forma:esti de acord sa reduc pensia alimenatara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare interogatoriu parat radu16 radu16 buna seara ,,,cum trebuie sa solicit instantei ,chemarea la interogatoriu ,pentru un parat ? inmanez judecatorului solicitarea scrisa pentru ... (vezi toată discuția)
Diminuare pensie de intretinere minor popescu geo popescu geo In urma divortului am stabilit de comun acord plata unei pensii de intretinere in suma de 500 de ron lunar fapt pentru care mi se opreste pe statul de plata ... (vezi toată discuția)
Diminuare pensie de intretinere copil aaalinaaa aaalinaaa cine ma poate ajuta cu un model ...pentru diminuare pensie de intretinere...sunt bugetar...si in urma divortului s-a stabilit suma pe care trebuie sa o ... (vezi toată discuția)