avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Care lege vorbeste despre prescrierea obligatiilor ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Care lege vorbeste despre prescrierea obligatiilor dintr-un contract pt drepturi de autor

Intre anii 2006-2008 am facut doua traduceri de carte pentru o editura, pe contracte de drepturi de autor. Nu am fost platita conform obligatiilor contractuale, si cand, dupa o vreme am dorit sa-i actionez in instanta, avocata pe care o contactasem mi-a spus ca oricum obligatia lor se prescrie dupa 3 ani de la semnarea contractului.

As dori sa stiu care este acea lege, am nevoie de baza legala pentru o decizie de a trece acei bani la pierderi in contabilitate.

Daca nu am deschis topicul la rubrica potrivita, imi cer scuze, si rog un moderator sa-l mute acolo unde crede ca este mai nimerit.
Cel mai recent răspuns: Sorin Eduard Pavel , Avocat 09:59, 13 Mai 2013
imi cer scuze ca nu am citit cu atentie contractul dbs
Prin urmare, sunt aplicabile prevederile Codului civil cu privire la prescriptia extinctiva ...incercati sa nu mai induceti in eroare utilizatorii ...
de ce sunt aplicabile dispozittile c civ? de unde rezulta asta?
Este vorba despre o plata .... cititi mai bine mesajul initial si o sa vedeti despre ce este vorba.
Utilizatorul freeelis are dreptate- una este prescriptia obligatiilor izvorate dintr-un contract (in particular contract de dr. de autor) si alta este durata drepturilor patrimoniale de autor care este reglementata de L 8/1996.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept autor articole website gcazaciuc gcazaciuc Buna, Am un site web avand ca tematica medicina. Utilizez drept continut pentru articole diverse carti ( cateodata doar una , alteori mai multe) din care ... (vezi toată discuția)
Probleme cu drepturi de autor cărți și cu factura pentru librărie Vizitator100 Vizitator100 Bună ziua. Tata a scris niște cărți, parțial plătite de dânsul, parțial sponsorizate, pentru care nu a cerut contract de la editură. A decedat ... (vezi toată discuția)
Ce este si cum se realizeazã cesiunea drepturilor de autor Laura Ciobeica Laura Ciobeica Prin autor se intelege persoana fizica sau persoanele care au creat opera. Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a ... (vezi toată discuția)