avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diurna fara documente justificative
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diurna fara documente justificative

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
doresc sa angajez niste sudori din Bucuresti la Braila,
-aici la Braila as dori sa le platesc chiria si sa le ofer diurna in fiecare zi.
(din cate am inteles diurna si chiria nu se impoziteaza,daca stiu bine)
Se poate sa le ofer diurna in limita la 32.5 ron pe zi(adica aproximativ 650 lei pe luna) fara ca angajatul sa imi prezinte acte justificative si bineanteles ordin de deplasare?
-as vrea sa stiu daca pot sa le decontez si transportul ?(Braila_Bucuresti...Bucuresti_Braila).........trebuie sa aduca biletul spre decontare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 10:39, 13 Mai 2013
Intr-adevar, diurna interna deductibila pentru deplasari interne este de 32.5 lei ... Puteti incheia un act aditional al c.i.m. prin care sa stabiliti drepturile si obligatiile fiecarei parti cu privire la perioada de munca in Braila ...

Din cate stiu pentru orce celtuiala trebuie sa se prezinte documente justificative ...
La incheierea C.I.M. consemnati in acesta la drepturile salariatului sau in alta parte ce-i oferiti in contrapartida ca vine de departe: cazare, diurna, decontarea transportului saptamanal sau lunar etc. Avand in vedere ca sediul e la Braila (Asa am inteles din context. Daca nu-i asa, corectati-ma.)pentru diurna nu e nevoie de alt document justificativ decat semnarea condicii de prezenta.
Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2013
Iulian MANEA, Contabil
va multumesc frumos!

as mai avea o intrebare:
daca se intampla ca doua sambete pe luna sa lucreze pana la 12 atunci ii voi putea acorda diurna si cat?
Buna ziua,
In cazul in care salariati societatii au domiciliul in alt oras iar pentru desfasurarea activitatii sunt nevoiti sa vina la sediul societatii, diurna respectiv chiria pentru locuinta de serviciu sunt considerate avantaje de natura salariala.
De aici rezulta si impsibilitatea completarii ordinului de de plasare. Nu poti considera prezenta serviciu ca delegare. Pe ordinul de deplasare trebuie mentionat orasul/localitatea unde este delegat salariatul, in acest caz se va trece localitate unde are sediul societatea respectiva, ceea ce din punctul meu de vedere nu respecta Hotararea de Guvern 1860 din 21.12.2006

Indemnizaţia de delegare şi de detaşare

ART. 9
Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.


Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
radumuresan, utilizator
in concluzie se poate da sau nu diurna zilnica fara acte justificative acestor angajati?


Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cazare nedeductibila CalinStefania CalinStefania Buna seara! Va rog, am nevoie urgent de un raspuns. O firma de constructii are de executat lucrari la o distanta de 100-120 km fata de sediul social. Neavând ... (vezi toată discuția)
Diurna usser123 usser123 Am si eu o intrebare referitoare la diurna Daca am o suma de 32.5 lei diurna trebuie sa aduc bonuri pentru suma cheltuita? Va rog daca se poate sa imi dati ... (vezi toată discuția)
Diurna in romania Nagy Andreea Nagy Andreea Buna, am nevoie sa-mi deschida si mie cineva creierul pt ca nu gasesc exact unde scrie cum se acorda diurna; adica am o nedumerire: in cazul in care angajatul ... (vezi toată discuția)