Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
doresc sa angajez niste sudori din Bucuresti la Braila,
-aici la Braila as dori sa le platesc chiria si sa le ofer diurna in fiecare zi.
(din cate am inteles diurna si chiria nu se impoziteaza,daca stiu bine)
Se poate sa le ofer diurna in limita la 32.5 ron pe zi(adica aproximativ 650 lei pe luna) fara ca angajatul sa imi prezinte acte justificative si bineanteles ordin de deplasare?
-as vrea sa stiu daca pot sa le decontez si transportul ?(Braila_Bucuresti...Bucuresti_Braila).........trebuie sa aduca biletul spre decontare?
Multumesc!
Cum au spus si colegii mai sus puteti acorda diurna dar este important cum tratati sumele respective si daca puteti sa le justificati cu documente astfel incat in eventualitatea unui control aceste sume sa nu fie clasificate ca nedeductibile la claculul impozitului pe profit sau sa fie considerate avantaje de natura salariala si sa fiti obligat sa retineti contributii si sa le impozitati, plus sa vi se calaculeze majorari si dobanzi de intarziere pt. neplata la termen.
Eu nu as acorda diurna si nici nu as asigura cazarea salariatilor in conditile expuse de dvs. In cazul in care administratorul decide pentru a se acorda diurna sau s-a stipulat in contractul de munca si astfel sunteti obligati sa o acordati eu as considera sumele respective avantaje de natura salariala si as retine contributii si impozit aferet.
De exemplu daca locuiti intr-o localitate aflata la 5 km distanta de locul de munca vi s-ar parea normal sa primiti diurna pentru ca va prezentati la locul de munca sau sa vi se asigure cazare?
Iar documentul justificativ pentru acordarea diurnei este din cate stiu eu Ordinul de deplasare(Delegatia) Condica de prezenta este documentul care sta la baza intocmirii Statului de plata iar acesta este documentul justificativ pentru plata salarilor si retinerea contributilor si a impozitului.
Diurna
usser123
Am si eu o intrebare referitoare la diurna
Daca am o suma de 32.5 lei diurna trebuie sa aduc bonuri pentru suma cheltuita?
Va rog daca se poate sa imi dati ... (vezi toată discuția)