Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului.Vezi agenda evenimentului și participă →
Buna ziua. Anul trecut in martie mi-a fost suspendat carnetul pt 3 luni pentru depasirea vitezei legale in localitate ( aveam 108 km/h ). Am primit o amenda in valoare de 500 RON pe care nici acum nu am platit-o. Tot anul trecut in lunile Iulie si August am primit 2 amenzi pentru depasirea vitezei legale in localitate ( 100 RON una si 450 RON alta ). In pricipiu acum ar trebui sa am de dat 1050 RON. Intrebarea este daca se poate face un dosar penal pentru ca acestea nu se platesc ( pt ca nu am de gand sa le platesc ) sau daca se poate intampla ceva rau.
Dosar penal nu vi se poate intocmi in schimb vi se poate intocmi dosar de executare silita de catre directia de impozite si taxe de pe langa primaria pe raza careia domiciliati.Atentie aceste amenzi sunt purtatoare de dobanzi numite si accesorii.
Partea nasoala e ca in cazul in care nu esti executat, 5 ani de zile nu prea mai poti sa vinzi masina/apartament sau orice altceva include certificat fiscal, fara sa platesti amenzile+penalizari, asa ca trebuie sa o cugeti adanc. Asta daca intra in planuri, oricum 5 ani e destul de mult.
Alte discuții în legătură
Radar
cristel52
Buna ziua,
Doresc sa stiu cum pot verifica ca un politist spune adevarul cand ne opreste masina si spune ca am depasit cu 5 km/h viteza, trecand printr-un ... (vezi toată discuția)
Puncte
laurentiumbi
Politistul a aplicat 6 puncte amenda in valoare de 510 lei pentru depasirea vitezei in localitate cu 38 km/h pe portiune de drum cu 50 km/h. cred ca se ... (vezi toată discuția)