avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Comert cu produse cosmetice din China
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Comert cu produse cosmetice din China

Buna seara! Sunt putin nelamurita intr-o chestiune ce implica comercializarea unor tipuri de produse cosmetice si am mare nevoie de un raspuns cat mai detaliat cu putinta: doresc sa deschid un mic butic in care sa vand produse cosmetice farduri etc. M-am documentat putin de unde sa iau marfa si am ajuns la un site din China. Acolo am observat ca au si produse de firma spre exemplu celebrul MAC...eh aici vine "mica problemuta": avand in vedere pretul extrem de mic fata de preturile care le practica in general cei de la MAC Cosmetics imi dau seama ca acele produse sunt replici. Eu insa daca am factura/chitanta/aviz de insotire a marfii si in fine toate documentele care atesta ca le-am cumparat, sunt trasa la raspundere pentru faptul ca nu vand un produs original??? Am nevoie de un raspuns ca sa stiu daca voi achizitiona si astfel de produse ori daca raman la obisnuitele "chinezarii" =D> Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 09:31, 14 Mai 2013
raspunsul este afirmativ. orice comercializare a unui produs sub un semn care este identic sau similar cu o marca inregistrata ce desemneaza produse identice sau similare, este contrafacere in cazul in care comerciantul nu are consimtamantul titularului de marca.

nu conteaza daca dvs aveti factura aviz de insotire pe care scrie faptul ca produsele sub marca sunt fabricate de catre altcineva si nu de titularul marcii. In conf cu art 36 din legea marcilor 84/1998 sau a art 9 din regulamentul marcii comunitare 207/2009.

in RO sunt multe asemenea procese pe rol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot importa/vinde accesorii de telefone originale? darkynok darkynok Doresc sa import din spatiu extracomunitar accesorii pentru telefoane. Cum si prin ce fel imi poate garanta expeditorul ca marfa trimisa este originala si nu ... (vezi toată discuția)
Magazin outlet, drept de comercializare ramosim ramosim Intentionez sa deschid un mazazin outlet. Doresc sa stiu daca exista reglementari privind vanzarile de haine de marca si daca trebuie sa obtin de la titularul ... (vezi toată discuția)
Vânzare produse importate sub aceeaºi denumire regãsite în o.s.i.m. lArmAr lArmAr Buna ziua. Sunt incepator, am infiintat un SRL si doresc sa fac import de instrumente medicale. Din ce m am documentat, produsele care doresc sa le import de ... (vezi toată discuția)