Nu am mai revenit deoarece am inteles si stiam deja ca acesta este un forum de discutii juridice si nu ''legal,, cum foarte pretios si gresit spune cineva.Suntem doar contrariati de faptul ca avem toata increderea in ceea ce o priveste pe nepotica cea din strainatate care petrece cu noi timp pretios,mai precis o parte din vacante ,inca de la trei ani.Parintii ei au avut incredere sa ne lase sa mergem cu ea la Cannes,cu trenul,ceea ce pentru nepoata din tara e interzis.O calatorie cu mijloacele de transport in Bucuresti a devenit subiect de dispute in familie.O vizita la Gradina Zoologica,de care nepoata s-a bucurat foarte mult,a constituit pentru noi o abatere de la principiile parintilor ,drept urmare am fost ,,sanctionati,, si nu ne-a mai fost lasata fetita.Daca impreuna cu cea mare am colindat locuri frumoase si muzee din Paris, pe cand parintii ei locuiau acolo,cu cea din tara avem voie doar in parcuri anoste care nu ii satisfac dorinta ei de cunoastere si de aventura pe care o au copiii.Am nascocit tot felul de jocuri in astfel de parcuri numai ca fetita sa nu se plictiseasca,atragand si privirile altor copii,bunici sau parinti.
Cu cea mare am calatorit cu autocarul prin Romania pentru a-i arata locurile unde au trait strabunicii ei si unde tatal ei si-a petrecut multe vacante,avand acordul parintilor in acest demers.Am dus-o in locuri minunate din Romania tocmai pentru a intelege ca,in primul rand ,este romanca,desi s-a nascut intr-o alta tara si traieste acum in Luxemburg unde parintii ei lucreaza.
Asteptam cu nerabdare sa vina in vacanta de vara impreuna cu sora ei mai mica de numai trei ani cu care vom pleca la munte si unde am fi vrut sa fim impreuna si cu nepotica din tara ,dar ni s-a spus direct si foarte dureros ca nu are incredere nora sa o lase.De fapt acest refuz categoric m-a determinat sa cer si alte pareri,riscand uneori sa fiu pusa la punct,nu ca n-as fi un om flexibil,dar cred ca de multe ori am fost judecata pripit si nedrept.
Va promit ca nu voi mai scrie despre acest subiect la care voi reflecta si pentru care voi suferi,incercand sa las timpul sa rezolve lucrurile,avand mereu in minte cuvintele''Daca cineva nu vrea sa urce o scara,nu incerca sa-l impingi de la spate''.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi,mai mult sau mai putin''legale,,.
Cu apreciere,
un user de varsta a treia