avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se intampla daca merg MAINE la Politie sa raspund ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se intampla daca merg MAINE la Politie sa raspund unor intrebari de natura penala dar NU AM BANI si NICI VENITURI PENTRU A PUTEA ANGAJA UN AVOCAT?

Am condus sub influenta alcoolui acum un an de zile si abia acum am primit citatia sa ma prezint maine la Politia Circulatie Cluj ca invinuit. Mi se comunica faptul ca am dreptul la un aparator. Din pacate, de 3-4 luni nu mai am venituri de nici un fel, deci nu pot angaja un avocat. Ce ar trebui sa fac? Sper sa primesc un raspuns avizat in cateva ore. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:08, 16 Mai 2013
Daca il va retine in mod sigur ii va da avocat din oficiu.
Legea prevede in mod expres situatiile in care asistenta juridica este obligatorie.
Daca adreseaza o cerere la politie este posibil sa ii cheme avocat din oficiu.

Sunt si situatii in care la politisti le convine sa ii vina avocat din oficiu tot la fel cum sunt si situatii in care nu le convine.
Depinde de foarte multe aspecte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura Viviana Savulescu Viviana Savulescu daca un cetatean este chemat la politie pentru a da o declaratie este obligat politistul sa ii prezinte sesizarea sau cum se procedeaza daca este o eventuala ... (vezi toată discuția)
Declaratie invinuit bukinst bukinst Poate un invinuit aflat in cercetare prealabila, dupa ce i s-a adus la cunostinta invinuirea sa-si redacteza declaratia acasa si sa o prezinte apoi organului ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune lacramica lacramica Buna ziua ,va rog sa-mi spuneti la ce ne putem astepta,daca fostul sef a depus plingere penala impotriva noastra pt. o lipsa in gestiune.noi nu am luat banii ... (vezi toată discuția)