avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere Valabila?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere Valabila?

Buna seara

Bunica mea a fost la mediator in legatura cu cateva terenuri pentru o intelegere amiabila. S-au inteles au semnat actele la mediator, dar a semnat fara sa faca alte obiectiuni. Acum ea si-a dat seama ca situatia de fapt nu a fost corespunzatoare si nu stie ce sa faca mai departe. Ce ma sfatuiti sa faca? si inca o intrebare dupa ce se semneaza medierea de catre parti unde se perfecteaza? si o posibila dare in judecata ar fi impiedicata de intelegrea facut?
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 09:10, 19 Mai 2013
Orice modificare a acordului de mediere presupune acordul ambelor parti, ca si acordul initial, ca si participarea la mediere. Nu este imposibil ca partile sa revina asupra anumitor aspecte ale intelegerii, dar trebuie ca decizia sa fie comuna.

Se poate face o noua mediere sau se poate introduce noua clauza chiar de catre notar sau instanta, cu acordul ambelor parti, repet.

In cazul expus de dumneavoastra, fiind vorba despre transfer de drept de proprietate asupra bunuri imobile, acordul de mediere nu se poate pune in practica fara autentificare sau incuviintare ulterioara. In concluzie, daca una dintre parti nu isi pastreaza pozitia sustinuta in acord, acesta ramane doar proba intr-un eventual proces intentat de partea care se considera prejudiciata, respectiv cea care ar dori respectarea intelegerii initiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilitatea si eficienta acordului de mediere Mihai Florel - Birou de Mediator Mihai Florel - Birou de Mediator In Sectiunea 4: Inchiderea procedurii de mediere din Legea 192/2006 la art.58 alin (1) se vorbeste despre acordul scris atunci cand partile prezente la mediere ... (vezi toată discuția)
Contract de mediere dra_irina dra_irina Buna seara, am o problema si as dori cateva sfaturi momentan. Acum doi ani am facut la mediator cu fostul sot un contract de divort si de partaj prin care eu ... (vezi toată discuția)
Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu? suflete suflete as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal ... (vezi toată discuția)