avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin, urmarire penalã. Am declarat un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin, urmarire penalã. Am declarat un alt loc de muncã, ce efecte poate avea acest lucru?

buna dimineata,

am un dosar penal pentru furt din magazin, am fost dusa la politie si amprentata, fotografiata, mi s-au luat declaratii si cred ca acum sunt urmarita penal. Mi-au spus ca mi-a trecut glontul pe la ureche si ca data viitoare va fi grav
Politia sau parchetul vor informa angajatorul in speta Ministerul apararii eu fiind angajat la ei (functionar public)? mentionez ca politia nu mi-a cerut detalii despre angajator m-au intrebat cu ce ma ocup si am spus ca sunt consilier la o firma.
Daca primesc amenda administrativa cei de la minister vor afla daca vor face verificari in cazier?
am spus asta pentru ca cei de la politie mi-au spus ca ma cheama sa-mi spuna incadrarea. Mi-au mai spus ca nu au treaba cu angajatorul, dar nu vreau sa fiu luata prin surprindere si sa ma trezesc ca au anuntat ministreul. Asta vreau sa stiu dk chiar anunta angajatorul.
Parerea mea veti primi doar amenda administrativa care nu va fi trecuta in cazier am mai auzit de asa cazuri dar totusi alta data cautati alt gen de distractie mai sigura alt gen de lucruri teribiliste pt ca din cate pricep nu a-ti furat de saracie ci pt amuzament adrenalina asa ca deh parerea mea cautati sa va luati adrenalina prin alte gen de distracti mai putin daunatoare.
Nu ati procedat bine si ati comis o noua infractiune.
Nu se anunta angajatorul.
Angajatorul dvs. poate afla oricum.
Era bine sa intrebati pe forum mai inainte de a merge la magazin...deoarece acum e tardiv.
domnule avocat sa inteleg ca politia va verifica unde lucrez si astfel vor afla neconcordanta celor spuse de mine unui agent judiciar. mentionez ca in declaratia data nu am specificat unde lucrez.
sunt reguli speciale in ceea ce priveste functionarii publici cu privire la anuntarea ministerului?
trebuie sa angajez un avocat? sincer va rog nu stiu ce sa fac, cei de la politie nu mi-au spus nimic de avocat. prejudiciul a fost de 1380 ron si s-a recuperat integral credeti ca pot spera la o amenda administrativa.
multumesc.
foarte pe scurt, înteleg din postarea dvs. :
- sunteți abia în prima fază : cercetarea penală și nicidecum urmărirea penală.Vi se va comunica o Rezoluție a procurorului zice-se ”pe baza Referatului întocmit de organele . . .”.dispun NUP sau începerea urmăririi pelale.Aveți 20 de zile termen de contestare/Plângere împotriva Rezoluției procurorului de caz.O puteți contesta.Procurorul următor (superior mai pe înțelesul general), acesta, va emite alta.O puteți contesta si pe aceasta tot în 20 de zile de la primire adresându-vă judecătoriei locale.

NOTÃ :
- ar fi indicat să consultați un BUN avocat penalist.Instanta va judeca cauza, iar dvs. apărati-vă cu tot curajul, motivați că paguba a fost recuperată imediat si depuneti acele probe, că sunteti la prima abatere din viată, că regretati din adâncul sufletului ”acea rătăcire de moment” etc etc.Dacă veti pierde, instanta va dispune urmărirea penală a dvs.Si acolo, aveti sanse de contestare a Ordonantei procurorului ca si la faza cercetării penale si ajungerea în instanță.
Obs : ati putea avea prilejul sanctionarii cu amenda de către procuror chiar în faza cercetarii penale.Acceptat achitarea amenii si multumitii lui Dumnezeu ! Vă doresc reușită deplină !

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o mare problema legata de aceasta procedura. in ... Grigore91 Grigore91 Buna ziua, am o mare problema legata de aceasta procedura. In anul 2013 - 2014 am fost la kaufland am facut cumparaturi iar la casa am uitat sa ... (vezi toată discuția)
Furt carrefour si neinceperea urmaririi penale Daniele333 Daniele333 Buna ziua,acum 2 ani eram cu o prietena in Carrefour si a inceput ea sa-mi spuna ca a furat de mai multe ori de la ei fara ca sa fie prinsa si mi-a zis sa ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket / cazier ContSters292108 ContSters292108 Buna ziua! Am si eu o mare problema. Am fost prinsa furand din supermarket niste produse cosmetice in valoare de 75 de lei, pe care nu le-amprezentat la casa ... (vezi toată discuția)