avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog din suflet raspuns urgent, sunt amenintata si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog din suflet raspuns urgent, sunt amenintata si santajata de tatal copilului meu!

buna seara va rog din suflet ajutati ma sunt disperata si la capatul puterilor :(

dupa indelungi discutii cu fostul sot legat de pasaportul celui mic ieri primesc un mail in care acesta ma invita maine la 9 dim la pasapoarte si mi cere sa ii confirm in scris ca sunt de acord desi acesta e cel care a refuzat pana acum acest drepg al copilului si m a santajat in fel si chip ( cu partajul - sa accept sulta si imi semneaza, ca il tine pe copil la el impotriva vointei lui acesta manipulandu l cu tot felul de promisiuni... mentionez si ca acesta nu are grija de minor si pot demonstra cu acte medicale,martori si inscrisuri de la gradinita ca ori de cate ori l a luat l a neglijat imbolnavindu l) in aceasta seara insa la telefon fostul sot mi a spus ca nu semneaza nimic daca nu il las pe el sa ridice pasaportul ( din moment ce nu are cuvant si nu pot avea incredere in el dar mai ales nu pleaca nicaieri) sunt obligata sa accept aceasta situatie in care sunt vesnic la mana dansului , hartuita,santajata,amenintata iar copilul moneda si arma in mainile lui impotriva mea ???

ce pot face sa inchei acest nesfarsit cosmar ?

cum ii pot demonstra ca exista legi si ptr cei ca el? sunt amenintata ca ma calca cu masina , ca maine,poimaine o sa fiu elodia 2 ...am martori !!!

hotararea de divort este definitiva si irevocabila cu stabilire minor la mine si custodie comuna insa detin dovezi, martori , inscrisuri si inregistrari care arata neglijenta,dezinteresul , punerea in pericol a educatiei si cresterii normale a copilului si faptul ca se foloseste de cel mic pentru a obtine la partaj ce isi doreste :((

este normal sa ridice el pasaportul copilului?
mentionez ca nu pot avea incredere in el si ca este deosebit de violent (am 3cert medico legale si o plangere in cadrul careia se daduse inceperea urmaririi penale dar pe care am fost fortata sa o retrag amenintata fiind de acesta ca vine noaptea ms arunca de la 10 si pe mine si pe copil iar politia va ancheta sinuciderea mea :((( acesta avand chei de la casa fiind proprietar iar eu ne avand dreptul de a schimba yala - dormim terorizati de 2 ani cu scaunul in usa de la intrare ...) nu stiu sincer cat voi mai putea traii asa va rog ajutati ma , sfatuiti ma ce sa fac ?!

va multumesc din suflet si astept un raspuns cat mai repede ptr ca maine nici nu cred ca se va prezenta la pasapoarte iar daca o va face imi e frica de el si nu stiu cum sa procedez ca sa nu ridice el actele copilului .
In ceea ce priveste eliberarea pasaportului: acesta se va ridica de catre parintele care a depus cererea si actele copilului, puteti pretinde acest lucru la serviciul pasapoarte ca sa nu fie predat altei persoane ,aratand ca va este minorul incredintat si cu domiciliu la dumneavoastra , deci este de inteles ca si pasaportul sta la domiciliul copilului.
Referitor la abuz si neglijare din partea tatalui : cu dovezile care ziceti ca le detineti , adresati-va Directiei de asistenta sociala si protectia copilului puteti cere evaluarea celor reclamate de dv,. Rezultatul cercetarilor intreprinse de protectia copilului puteti depune la dosarul prin care solicitati incredintare unica ( nu va fi usor!)
Privitor la amenintari si abuz fizic si emotional Politia trebuie sa investigheze aceste aspecte, iar daca se adevereste instanta este indreptatita sa-l evacueze din spatiul comun chiar cu interdictie daca puteti dovedii aceste lucruri .Regret stresul prin care treceti , cu intelepciune si apeland la lege sau chiar si la mediator puteti readuce linistea in viata copilului dv.
Mergeti acolo si veti verifica daca vine.
In rest va veti descurca ca orice femeie aflata in situatia dvs.
ART. 26/Legea nr. 217/2003
(1) Persoana a cãrei viaţã, integritate fizicã sau psihicã ori libertate este pusã în pericol printr-un act de violenţã din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlãturãrii stãrii de pericol, sã emitã un ordin de protecţie, prin care sã se dispunã, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre urmãtoarele mãsuri - obligaţii sau interdicţii:
a) evacuarea temporarã a agresorului din locuinţa familiei, indiferent dacã acesta este titularul dreptului de proprietate;
b) reintegrarea victimei şi, dupã caz, a copiilor, în locuinţa familiei;
c) limitarea dreptului de folosinţã al agresorului numai asupra unei pãrţi a locuinţei comune atunci când aceasta poate fi astfel partajatã încât agresorul sã nu vinã în contact cu victima;
d) obligarea agresorului la pãstrarea unei distanţe minime determinate faţã de victimã, faţã de copiii acesteia sau faţã de alte rude ale acesteia ori faţã de reşedinţa, locul de muncã sau unitatea de învãţãmânt a persoanei protejate;
e) interdicţia pentru agresor de a se deplasa în anumite localitãţi sau zone determinate pe care persoana protejatã le frecventeazã sau le viziteazã periodic;
f) interzicerea oricãrui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţã sau în orice alt mod, cu victima;
g) obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute;
h) încredinţarea copiilor minori sau stabilirea reşedinţei acestora.
(2) Prin aceeaşi hotãrâre, instanţa poate dispune şi suportarea de cãtre agresor a chiriei şi/sau a întreţinerii pentru locuinţa temporarã unde victima, copiii minori sau alţi membri de familie locuiesc sau urmeazã sã locuiascã din cauza imposibilitãţii de a rãmâne în locuinţa familialã.
(3) Pe lângã oricare dintre mãsurile dispuse potrivit alin. (1), instanţa poate dispune şi obligarea agresorului de a urma consiliere psihologicã, psihoterapie sau poate recomanda luarea unor mãsuri de control, efectuarea unui tratament ori a unor forme de îngrijire, în special în scopul dezintoxicãrii.

---------------
Art. 26 a fost modificat de pct. 27 al art. I din LEGEA nr. 25 din 9 martie 2012, publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 165 din 13 martie 2012.
ART. 27
(1) Durata mãsurilor dispuse prin ordinul de protecţie se stabileşte de judecãtor, fãrã a putea depãşi 6 luni de la data emiterii ordinului.
(2) Dacã hotãrârea nu cuprinde nicio menţiune privind durata mãsurilor dispuse, acestea vor produce efecte pentru o perioadã de 6 luni de la data emiterii ordinului.

---------------
Art. 27 a fost modificat de pct. 28 al art. I din LEGEA nr. 25 din 9 martie 2012, publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 165 din 13 martie 2012.

ART. 27^1
(1) Cererea pentru emiterea ordinului de protecţie este de competenţa judecãtoriei de pe raza teritorialã în care îşi are domiciliul sau reşedinţa victima.
(2) Cererea pentru emiterea ordinului poate fi introdusã de victimã personal sau prin reprezentant legal.
(3) Cererea poate fi introdusã în numele victimei şi de:
a) procuror;
b) reprezentantul autoritãţii sau structurii competente, la nivelul unitãţii administrativ-teritoriale, cu atribuţii în materia protecţiei victimelor violenţei în familie;
c) reprezentantul oricãruia dintre furnizorii de servicii sociale în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie, acreditaţi conform legii, cu acordul victimei.

---------------
Art. 27^1 a fost introdus de pct. 29 al art. I din LEGEA nr. 25 din 9 martie 2012, publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 165 din 13 martie 2012.

ART. 27^2
(1) Cererea privind emiterea ordinului de protecţie se întocmeşte potrivit formularului de cerere prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta lege.*)
(2) Cererea este scutitã de taxa judiciarã de timbru.
Daca nu s-a prescris,faceti plangere pt impiedicarea de a continua procesul penal inceput impotriva lui,prin santaj si amenintari in forma continuata,infractiunea din ce ati relatat neepuizandu-se,nu mai ezitati, are profilul psihologic al unui om slab nu va fie frica, tineti-l in procese pana se va satura,o sa renunte.Ce varsta are copilul?
In instanta se poate obtine si hotarare judecatoreasca care sa tina loc de consimtamant al tatalui, pentru obtinerea pasaportului si parasirea tarii impreuna cu mama.

Alte discuții în legătură

Divort si custodie mirel1987 mirel1987 Buna Ziua! Ma numesc Simona, am 27 de ani. casatorita. Avem o fetita impreuna in varsta de 3 anisori. de ceva timp nu ma mai pot intelege cu sotul, este ... (vezi toată discuția)
Divort Sandra-Gabriela Sandra-Gabriela Buna ziua.Vreau sa divortez de sot,dar nu stiu cum.Sfatui-ti-ma,va rog!Sunt disperata.Am un baietel de 10 ani si vreau sa stiu ce sanse am sa castig custodia ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu daca cer un ordin de protectie exista totusi drept de vizitare al copilului minor de 6 ani? Vicky1 Vicky1 Buna seara. In cazul in care se obtine un ordin de protectie impotriva tatalui agresiv, fostul sot si acesta cere sa isi vada copilul, mai are acest ... (vezi toată discuția)