avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONVOCARE COMISIE DE DISCIPLINA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONVOCARE COMISIE DE DISCIPLINA

Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat postul si drept urmare i-a fost comunicata o notificarea preavizului de concediere. La acel moment, angajatul se afla in concediu medical. Ulterior, angajatorul a aflat ca angajatul a lipsit nemotivat de la serviciu 3 zile consecutiv (inainte de comunicarea preavizului) si drept urmare a dispus cercetarea disciplinara a angajatului in cauza. Acesta a fost convocat la comisia de disciplina de 2 ori, insa nu s-a prezentat ptr. ca este tot in concediu medical.
Intrebari: 1. Cu ce data trebuie revocat preavizul de concediere? Poate fi revocat in perioada in care angajatul este in concediu medical?
2. Cum poate fi finalizata cercetarea disciplinara, in situatia in care angajatul isi prelungeste mereu concediul medical? Precizez ca are 65n de zile concediu medical.
3. Care ar fi solutia de rezolvare a acestei spete?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:46, 19 Mai 2013
Instiintare de preaviz nu are niciun suport legal , prin urmare nici nu este necesara revocarea acesteia.

Pe durata preavizului , salariatul are toate drepturile si obligatiile asumate prin c.i.m. . Astfel incat, absenta lui nemotivata de la serviciu da posibilitatea angajatorului sa-i santioneze disciplinar, inclusiv prin desfacerea c.i.m.
O.K. Am inteles .Va multumesc ptr. toate lamuririle.
Deci pana la urma, desfiintarea postului nu are o cauza reala si serioasa,poate sa ploua cu notificari de preaviz (ca si asa ele nu au suport legal!!! ).Ce sa mai vorbim de posibiltiatea de a a fi contestata aceasta masura ptr aspectul precizat mai sus.
Pana la urma la acest moment ,asa cum ati descris situatia , dv sunteti legata de existenta unui preaviz suspendat pentru o perioada de 65 de zile (cel putin) cat dureaza concediul de incapacitate.
Chiar daca ati lasa neobservat insignifiantul (daca tot l-at facut)act numit notificare cu preaviz,salariatul tot in incapacitate de munca s-ar afla.
Sincer ma indoiesc ca in aceasta perrioada de absenta motivata a salariatului , acesta sa comita vreo abatere de genul lipsa de la serviciu ,ptr care sa fie sanctionat disciplinar.
Si va rog sa aveti in vedere faptul ca (in anumite situatii pe care le vom preciza daca este cazul), legea permite salariatului ca pe durata preavizului sa absenteze de la locul de munca ,ptr a-si cauta un alt loc, fara ca atitudinea sa fie considerata abatere disciplinara si sa fie sanctionata ca atare.
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic
De fapt, se pare ca angajatorul a constatat lipsa nemotivata a salariatului insa nu se precizeaza perioada de absenta.

De fapt:

"......... Ulterior, angajatorul a aflat ca angajatul a lipsit nemotivat de la serviciu 3 zile consecutiv (inainte de comunicarea preavizului) si drept urmare a dispus cercetarea disciplinara a angajatului in cauza........"



Alte discuții în legătură

Convocare comisie de disciplina din concediu medical cristina69 cristina69 Buna seara. Am urmatoarea speta: Un angajat al unei societati comerciale a primit preaviz de concediere , ptr. ca postul sau a fost desfiintat, dar inainte de ... (vezi toată discuția)
Concediere adriana.ivascu adriana.ivascu As vrea sa cer parerea intr-o speta : Am inceput demersurile pentru desfintarea postului unui angajat. Dupa adresa pe care am trimis-o la domiciuliu ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie Raluca Gorun Raluca Gorun Buna ziua, Daca un angajat isi da demisia si angajatorul NU renunta la preaviz, dar angajatul nu vrea sa se mai prezinte la locul de munca in timpul ... (vezi toată discuția)