avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pentru al doilea bebe
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pentru al doilea bebe

Sunt in concediu pentru cresterea copilului din data de 14 iulie 2012 si voi beneficia de indemnizatie pana implineste 2 ani, adica pana in 14 iulie 2014.Beneficiez de indemnizatie pentru faptul ca am fost studenta la zi, la cursurile de master.Dupa acesti doia ani de indemnizatie ce se va intampla?Daca raman insarcinata cu al doilea copil si nasc dupa data de 14 iulie 2014, voi mai putea beneficia de indemnizatie?(de ex.daca nasc in luna august 2014, la o luna dupa ce termin concediu pentru primul copil).
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
saftmiki, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:42, 21 Mai 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (CCC, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Daca veti naste incepand cu la august 2014 nu veti mai putea beneficia de indemnizatie pentru CCC decat daca veti avea un venit profesional in acea luna.

3. - Cel mai bine ar fi daca ati naste inainte de a se termina CCC1.
- Veti avea CCC2 in continuarea CCC1 si veti beneficia de indemnizatie pentru CCC2.
Dar dupa ce termin CCC1 intru in somaj? Mentionez ca beneficiez de CCC pentru faptul ca am fost studenta.
1. Ati fi beneficiat acum de indemnizatie de somaj daca in 60 de zile de la absolvire v-ati fi inregistrat la Agentia de Somaj.

2. - Mergeti si acum la Agentia de Somaj poate, cine stie...
- Este posibil sa va inregistreze deoarece perioada de CCC este asimilata stagiului de cotizare la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie al doilea copil eualexandra eualexandra Buna seara! Ma aflu in urmatoarea situatie: la anul voi naste al doilea copil aproximativ la aceeasi data cand primul va implini 2 ani. Eu am luat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia la a doua nastere cu cim determinat Anomissimona Anomissimona Buna ziua, In 2012 am lucrat la o intreprindere cu contract pe perioada determinata si care il tot prelungeau din 3 in 3 luni. Pe 10 ianuarie 2013 am ramas ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al doilea copil saftmiki saftmiki Sunt in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani, pana in luna iulie 2014,dar urmeaza sa nasc al doilea copil in luna februarie.Stiu ca se suspenda ... (vezi toată discuția)