avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara neplatita de 8 ani !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara neplatita de 8 ani !

Buna ziua !
Va rog daca se poate sa imi dati si mie o informatie ,privind neplata pensiei alimentare de 8 ani (nu a platit niciodata),a fostului meu sot catre copilul minor in varsta de 10 ani ,copil ce il am in grija spre crestere si educare !Am facut cerere catre Parchet catre politie si nu s-a intamplat nimic ,chiar m-au chemat sa imi retrag cererea pentru ca oricum nu o sa se rezolve nimic .Mentionez ca fostul meu sot este plecat in Italia de 8 ani ,tara din care nu mai vrea sa mai vina dupa cate am inteles! Dupa acesti 8 ani in care nu l-a sunat niciodata ,am reluat eu discutia cu sora lui ,aflandu-i nr de tel l-am contactat (nu eu ci copilul) si au inceput sa reia legatura ,daca se poate spune asa .Acum printr-un prieten incerc sa ii aflu adresa deoarece si-a cumparat casa acolo ,ma gandesc ca daca am adresa poate pot rezolva altfel ! Ma intreb de ce oare copii nu sunt protejati in tara aceasta?!:sorry: V a multumesc mult ,sper ca am fost concisa ! Informatia pe care o doresc este daca pot face ceva pentru recuperarea pensiei ,si daca ma pot adresa unui alt organ de lege ? Multumesc mult !
Va puteti adresa in instanta pentru obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, insa veti putea cere plata pensiei doar pentru ultimii 3 ani calculat de la data introducerii cererii.
In instanta va duceti pt a cere recalcularea pensiei, raportat la salariul minim pe economie actual.
Dupa ce se va stabili un alt cuantum al pensiei, mergeti la politie dupa doua luni de neplata si depuneti inca o plangere penala pt abandon. N-o retrageti pe cea depusa deja.
Pt recuperarea pensiei stabilite, puteti apela la un executor judecatoresc, puteti recupera cel mult pensia pe ultimii 3 ani daca are bunuri in tara.
Hotararile se pot executa si in strainatate prin intermediul ministerului justitiei.

[ link extern ]

[ link extern ]


Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
gi-jane2, moderator
.Va multumesc frumos !Cineva mi-a spus ca atata timp cat nu este in tara nu pot face nimic si ca daca depun dosarul si nu se solutioneaza pierd tot ! O alta persoana mi-a recomandat interpolul dar sincer nu il consider un criminal ci doar un iresponsabil!
O alta persoana mi-a recomandat interpolul
asta ca sa nu taca. Daca e cautat prin interpol sau nu, nu e decizia dvs. Dvs depuneti plangere la politie si mai departe tine de politie , procuratora, instanta functie de gravitatea faptei.

Lucrurile nu se misca deloc usor.. insa daca nu faceti nimic in vreun sens decat sa intrebati pe un forum din 4 in 4 ani ce sa faceti.. sigur nu rezolvati ceva.


Multumesc frumos ! Intreb pe forum pentru ca organele abilitate nu imi da nici macar o informatie ,ma lovesc de refuz s-au mi se arata un teanc de dosare nerezolvate spunandumi-se ca si al meu ar putea ajunge acolo !
multumesc si pentru linkurile postate !
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Cetatenia italiana---avantaje-dezavantaje!!!! marius873 marius873 [b]Buna seara! Sunt in Italia de 9 ani , si ma cam bate gandul de a cere cetatenia italiana, dar as avea niste intrebari: de ex. care sunt avantajele ... (vezi toată discuția)
Sprijin juridic in italia nelush2103 nelush2103 Buna ziua, as avea rugamintea sa fiu indrumat, unde pot solicita sprijin juridic in Italia. Mentionez ca sunt in Italia din martie 2013, am lucrat pana in ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune accident in italia, polita asigurare rca din ro nykaelx nykaelx Am fost accidentat in Italia,accident cu daune doar materiale,de catre un cetatean Italian,am completat formularul de constatare amiabilă,eu având RCA ... (vezi toată discuția)