Buna ziua !
Va rog daca se poate sa imi dati si mie o informatie ,privind neplata pensiei alimentare de 8 ani (nu a platit niciodata),a fostului meu sot catre copilul minor in varsta de 10 ani ,copil ce il am in grija spre crestere si educare !Am facut cerere catre Parchet catre politie si nu s-a intamplat nimic ,chiar m-au chemat sa imi retrag cererea pentru ca oricum nu o sa se rezolve nimic .Mentionez ca fostul meu sot este plecat in Italia de 8 ani ,tara din care nu mai vrea sa mai vina dupa cate am inteles! Dupa acesti 8 ani in care nu l-a sunat niciodata ,am reluat eu discutia cu sora lui ,aflandu-i nr de tel l-am contactat (nu eu ci copilul) si au inceput sa reia legatura ,daca se poate spune asa .Acum printr-un prieten incerc sa ii aflu adresa deoarece si-a cumparat casa acolo ,ma gandesc ca daca am adresa poate pot rezolva altfel ! Ma intreb de ce oare copii nu sunt protejati in tara aceasta?!:sorry: V a multumesc mult ,sper ca am fost concisa ! Informatia pe care o doresc este daca pot face ceva pentru recuperarea pensiei ,si daca ma pot adresa unui alt organ de lege ? Multumesc mult !
eclair,
multumesc frumos ,am descoperit un prieten comun care sta aproape de el in Italia (Milano) si sper ca in cel ami scurt timp sa aflu adresa si alte informatii folositoare !
AVLIL ,
multumesc pentru interesul acordat si pentru sfaturi !
asa cum v-am scris, prietenul daca este rezident in Italia poate cere pe net "stato di famiglia", trebuie sa urmeze o procedura anume, daca doreste intr.-devar sa va ajute, si cunoaste numele firmei unde lucreaza fostul sot, se duce la sindicat cu o scrisoare (declaratie notariala tradusa si legalizata care-l imputerniceste) deci se duce la CGIL si cere date despre acesta, iar dupa aceea chiar va trebui un avocat. Oricum cu un avocat toate aceste informatii se pot obtine mult mai usor, iar procedura este mult simplificata.