avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca

Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul''si a ajuns la un moment dat cand trebuia sa se imprumute la alta ca sa o plateasca pe precedenta.Ulterior a ramas si fara serviciu si nu a mai putut sa le mai plateasca.Tin sa precizez faptul ca toate imprumuturile sunt de nevoi personale.Dupa o periodaa de timp au inceput sa vina prin posta diverse plicuri de la banci iar ulterior de la executori judecatoresti precum ca va fi executata silit daca nu plateste.Acum vreo saptamana a venit la socru un executor judecatoresc impreuna cu un reprezentant de la o banca care iau spus ca este si el girant la unul dintre credite si l-au somat pe el sa plateasca toata suma datorata ca sa nu piarda apartamentul! (socrul fiind intradevar girant la acel credit de nevoi personale tar la restul dintre credite nu).La aproximativ 2 zile a primit la domiciliu un ,,proces verbal de situatie imobiliara'' de la acel executor(apartamentul este proprietate comuna a lui si a soacrei).Intrebarea mea este daca apartamentul poate fi executat pentru credite de nevoi personale daca acesta este deja ipotecat pentru un credit ce imi apartine mie:(((acest credit fiind apx jumatate din valoarea apartametului) , ce pasi sunt de urmat in acesta situatie de catre ei sau executor si de ce executorul nu i-a pus poprire pe pensie socrului si a optat ptr apartament ?Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
edyta, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 12:41, 23 Mai 2013
Da, orice creditor poate executa silit apartamentul , chiar si asociatia de proprietar pentru datorii la intretinere, sau menajera, pentru datorii pe contractul de prestari servicii.
Daca se va apara ca bunul este comun si socrul nu a garantat, se va cere partajul, in cadrul contestatiei la executare.

In concluzie, ori platiti toate creditele, ori niciunul. Riscul de a pierde imobilul exista pentru fiecare dintre ele.
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprirea pe salariu,cumularea datoriei luminita951 luminita951 buna ziua.am un credit la care am rate restante.la aceeasi banca are si soacra mea credit si are si ea rate restante.doamnele de la banca spun ca pot cumula ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale macrita macrita In ce consta executarea silita a unui credit de nevoi personale? (vezi toată discuția)
Credit neplatit bocmarius bocmarius am un credit de nevoi personale neplatit de ceva timp din cauza problen\melor financiare,si un credit ipotecar care il platesc la zi.Am primit o somatie pentru ... (vezi toată discuția)