avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare intre soti

Buna ziua,
As dori sa stiu daca sotii isi pot vinde unul altuia proprietatile pe care le-au dobandit in timpul casatoriei si daca da ce anume ar trebui sa faca.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 17:32, 2 Decembrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista bunuri proprrii dar si banii cu care cor cumpara acele bunuri proprii sau cote parti din bunurile proprii ale celuilalt sot trebuie sa provina din mosteniri, donatii sau din vanzarea altui bun propriu. Teoretic se poate...in practica cazurile sunt rare...si nu vad de ce s ar incheia vanzare cu impozit de platit cand sunt alte variante de acte...
Buna ziua,vecinul meu are o casa construita chiar langa granita curtii,etajul este facut din solomit(panouri de stuf),as dori sa stiu daca este legal si deasemeni are si un beci facut sub curtea mea pana in apropierea casei mele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti daca are autorizatie de construire pentru acestea.
Si va rog deschideti alt topic pentru subiecte noi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soția a vândut un apartament dobândit de la bunici și am cumpărat împreună, în cote egale, un apartament mai mare. cum este considerat primul apartament, bun propriu sau bun comun? claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Soția a dobândit un apartament cu uzufruct. Bunicii soției au făcut v-c cu uzufruct înaintea căsătoriei dintre noi și au decedat în timp ce eram legal ... (vezi toată discuția)
Cedare parte apartament marcelutza marcelutza Buna ziua,as dori sa stiu daca pot sa-i trec fiului meu de 21ani,jumatatea mea din apartamentul pe care-l am in comun cu sotul meu.Sunt despartita in fapt de ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)