avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Societate comerciala inactiva poate fi lichidata?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Societate comerciala inactiva poate fi lichidata?

Buna ziua!
Daca o firma este declarata inactiva in 2010 de catre anaf, aceasta mai poate fi radiata din oficiu de catre onrc?
si eu ce trebuie sa fac in aceste conditii?
pe site la onr la sectiunea semnal e trecut sediu expirat si mandat administrator expirat.
vreau sa stiu cum procedez, nu ma mai intereseaza firma datorii sunt la staat cu tot cu penalitati 13.700 lei. ce fac?
NU exista un raspuns s.t.a.s., standard.
Depinde cine este asociatul (asociatii)? Depinde daca are sau nu bunuri ca persoana fizica care ii pot fi executate? Depinde, daca va fi gasit vinovat sau nu? Depinde, depinde, depinde ....solutiile merg de la achitarea debitului de indata si inchiderea firmei si pana la lasarea firmei de izbeliste, in plata domnului ...si ce o fi o fi (au fost cazuri in care nu s-a intamplat nimic si cazuri in care le-a scos casa la vanzare pentru recuperare prejudicii).
eu si sotul suntem asociati, eu adminnistrator. am primit de la anaf o adresa de instiintare privind infiintarea ppopriprii asupra disponibilitatilor banesti pentru terti popriti - banca la care firma are, inca cont cu impozit pe profit si penalitati, in val de 519 lei.ce fac?

eu si sotul nu avem bunuri decat o masina si un credit ipotecar. ce ne poate executa ? doar masina si veniturile cred, nu? firma nu are proprietati, nimic

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013
george-neagu, moderator
Da, veniturile si auto, daca veti fi gasiti vinovati.
Dar este de durata, vi se deschide insolventa, daca nu o cereti dvoastra.
Se numeste lichidator, acesta duce procedura la bun sfarsit, va gaseste vinovati sau nu ..etc si tot asa !
Apoi poate sa mai intervina si legalitatea actelor intocmite, daca s-a facut sau nu evaziune, daca exista evidenta contabila sau nu, arhiva, etc ...situatii care pot fi considerate chiar si infractiuni, de la caz la caz, etc

Dvoastra decideti ce vreti sa faceti in viata de acum inainte, daca va platiti datoriile sau stati cu sabia deasupra capului toata viata. Nu stiu !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat decedat dan6i dan6i Sunt asociat la un S.R.L care nu mai are nici un fel de activitate de cel putin 5 ani, dar are datorii la stat. Asociatul meu a decedat. Ce se intampla in ... (vezi toată discuția)
Firma dizolvata declarata inactiva de anaf Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O firma dizolvata de ONRC pt.expirare sediu si mandat administrator a primit de la ANAF decizie de declarare in inactivitate - in termen de 5 zile- -motivatia ... (vezi toată discuția)
Radierea din oficiu societatilor comerciale alin tomus alin tomus In decembrie 2006 am infiintat un SRL, cu trei asociati care nu a functionat din nici un punct de vedere niciodata (nici macar capitalul social nu a fost ... (vezi toată discuția)