avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... AMENZI PSI
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

AMENZI PSI

Am avut un control de la i.s.u. care a constatat ca in barul care-l am incarcatura
stingatorului avea termenul depasit si un bec electric nu a avut capac.Va rog sa-mi
spuneti ce amenda risc si in baza carui act normativ.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vasilescu costel , utilizator 07:23, 31 Mai 2013
In procesul verbal de constatare a contraventiei si in Pv de aplicare a contraventiei, inspectorul PSI precizeaza actul legislativ si articolul de lege incalcat, respectiv cuantumul pentru amenda contraventionala aplicata. In legea PSI se mentioneaza minim-maxim pentru suma de plata.
Daca veti plati in termen de 48 de ore de la primirea PV, puteti plati jumatate din minimul amenzii conform prevederilor OG nr.2/ 2001.
Conform legii 307/2006:
ART. 44
Constituie contravenţii următoarele fapte şi se sancţionează după cum urmează:
III. cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei:
e) neîndeplinirea de către administrator sau conducătorul instituţiei a obligaţiilor pe care le are în conformitate cu prevederile art. 19 lit. g), j), k) şi l);

ART. 19
Administratorul sau conducătorul instituţiei, după caz, are următoarele obligaţii principale:
l) să asigure utilizarea, verificarea, întreţinerea şi repararea mijloacelor de apărare împotriva incendiilor cu personal atestat, conform instrucţiunilor furnizate de proiectant;

Contravenţiilor prevăzute la art. 44 le sunt aplicabile dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2001, cu modificările şi completările ulterioare.
Nu ne spuneti ce au scris inspectorii in procesul verbal.Ei pot constata multe nereguli dar conteaza ce ramane scris.Procesul verbal cuprinde 6 puncte.Vedeti la punctul 6 la care se scriu sanctiunile,tipul sanctiunii,actul normativ si valoarea amenzii.Poate este doar avertisment si atunci nu va ramane de facut decat sa va remediati deficientele constatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal romalex romalex Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o informatie,am primit o amenda de la ITM de 20000 RON,cum pot contesta pv-ul?#-o (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in cazul unui control itm Roland Mindrila Roland Mindrila Nu impiedicati organul de control al ITM . Impiedicarea, in orice mod, de catre un angajator - persoana fizica sau juridica - a inspectorilor de munca in a-si ... (vezi toată discuția)
Amenda itm conf art. 23(1) l 108/1999 ayenergymold ayenergymold buna seara,sunt directorul unei societati comerciale,am fost amendat de itm cu suma de 5000 lei,pt netransmiterea prin fax a anexei 3 cu raspunsul la masurile ... (vezi toată discuția)