avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungirea delegarii fara acodul angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungirea delegarii fara acodul angajatului

Poate fi considerat accept pentru prelungirea delegarii peste termenul de 60 de zile continuarea activitatii la locul delegarii?
Mentionez ca angajatorul nu a specificat un interval de timp in delegarea initiala si sunt mentinut in delegare de aproape 4 luni.Nu mai doresc prelungirea delegarii.
Doresc sa stiu daca sunt in termen sa pot promova o actiune in justitie pentru anularea dispozitiei.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 26 Mai 2013
Pentru ca angajatorul mi-a dezafectat postul de lucru initial pentru a nu mai putea reveni in activitate, transferand atributiile mele unei alte persoane, la plecarea mea in delegare.

Mentionez ca am comunicat angajatorului lipsa acceptului meu pentru prelungirea delegarii atat inainte cat si dupa expirarea perioadei de 60 zile obligatorii.Nu am primit raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
costel58, utilizator
Decizia unilaterala a angajatorului in cazul delegarii dvs peste termenul de 60 de zile trebuia s-o atacati in instanta in termen de 45 de zile de la data la care ati luat cunoştinţă de măsura dispusă.
Ce se intelege prin masura dispusa?
Delegarea initiala de 60 zile(pe care am acceptat-o pentru ca alfel eram sanctionat), prelungirea fara accept sau momentul cand am constatat ca nu pot reveni la locul de munca?

La ce se raporteaza termenul de 45 zile ?

Masura dispusa = prelungirea delegarii fara acordul dvs

De la data de cand ati luat la cunostinta de aceasta masura incepe sa curga termenul de 45 de zile.
Multumesc.Ce proba poate fi considerata pentru momentul luarii la cunostinta de masura dispusa avand in vedere ca nu exista documente care sa probeze ca angajatorul refuza primirea la locul initial de munca?

Alte discuții în legătură

Modificare contract de munca victorm86 victorm86 Doresc sa stiu daca necontestarea sau contestarea tardiva a unei dispozitii prin care se modifica unilateral clauze esentiale ale unui contract de ... (vezi toată discuția)
Deplasare in delegatie arakys arakys Buna ziua! Conform legii, cate zile lucratoare dintr-o luna, angajatul poate fi trimis in delegatie ? Multumesac anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Incalcare abuziva a conditiilor delegarii aidu aidu Am fost delegat de angajator sa lucrez in strainatate, delegatia fiind stabilit sa se incheie la 16 decembrie 2013, cand urma sa intru in concediu, pe care ... (vezi toată discuția)